Za šest let se prodalo 55 milionů konzolí Xbox 360
Xbox 360 Novinka Za šest let se prodalo 55 milionů konzolí Xbox 360

Za šest let se prodalo 55 milionů konzolí Xbox 360

Michal Burian

Michal Burian

62

Microsoft oznámil, že během šesti let prodal 55 milionů kusů konzole Xbox 360, přičemž herní mašinka se prodává ve více než 38 zemí světa.

Reklama

Na celkových prodejích je zajímavé, že Xbox 360 v prvních čtyřech měsících aktuálního kalendářního roku zaznamenal roční nárůst o neuvěřitelných 29 procent, což znamená, že od ledna do dubna 2011 se prodalo nejvíce kusů, což si Microsoft pochopitelně pochvaluje.

Sám Microsoft dodává, že jde o trojnásobný růst oproti konkurenční konzoli PlayStation 3 od Sony.

V současné době je aktivních 35 milionů Xbox Live členů po celém světě. Na této službě stráví průměrně téměř 60 hodin měsíčně, což znamená, že jsou přihlášeni 2,1 miliardy hodin měsíčně. To je třikrát více, než v minulém roce. A co na Xbox Live dělají? Hrají hry, využívají sociální služby a také sledují videa (3x více než v minulém roce).

Microsoft dále uvedl, že se již prodalo více než 10 milionů Kinect senzorů a více než 10 milionů samostatných her pro Kinect po celém světě.

Firma očekává, že v letošním roce zaznamená opět nárůst své značky. Už se nedivíme, že chtějí posílit vývoj her pro Kinect.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama