Za situaci v Homefront: The Revolution může historie
Homefront: The Revolution Novinka Za situaci v Homefront: The Revolution může historie

Za situaci v Homefront: The Revolution může historie

Michal Burian

Michal Burian

9

Co by se stalo, kdyby Apple nezaložili Američané?

Reklama

Jak je možné, že Severní Korea ve hře Homefront napadla Spojené státy a dokázala zabrat nejedno město? Dle tvůrců Homefront: The Revolution byly základy položeny již v historii. Přehledně zpracovaná časová osa na oficiálních stránkách zmiňuje spoustu důležitých okamžiků z minulosti, včetně války ve Vietnamu, zabití prezidenta Johna F. Kennedyho nebo založení korejské technologická společnosti ApeX computers, která byla průkopníkem v technologiích budoucnosti. Stála za zrodem prvního počítače, který se rychle rozšířil do celého světa.

Že vám to něco připomíná? Ano, tvůrci si vzali inspiraci ze skutečné historie. Korejská firma ApeX je ve skutečnosti Apple. Scénáristé hry si tak hrají s alternativní historií a tím, co by se stalo, kdyby Apple bylo založeno jinde.

Největším převrat přichází o několik let později. ApeX už neprodává pouze počítače, ale rovněž mobilní telefony a další zařízení určené pro běžný život. V roce 2004 ovšem umírá zakladatel Apexu, na rakovinu. Jeho místo zaujme mladý syn Joe Tae-se, kterému je 22 let. Tomu nestačí úspěchy a miliony dolarů z prodejů mobilů, tabletů a počítačů. Místo toho se vrhne na vývoj nových zbraní, aby světu ukázal, že jeho společnost je tou neúspěšnější. Tou dobou už má ApeX pobočky i v USA.

Služeb ApeX využívá jak Severní Korea, tak i Amerika. To má později za následek, že se USA dostalo do ohromných dluhů, kdy stát dlužil pro nás nepředstavitelné peníze ApeXu. Situaci nepřidala ani skutečnost, že se Joe Tae-se stal severokorejským premiérem. Majitel ApeXu využil svého postavení a vojáci Severní Koreje zaútočili na USA. Po pár dnech padla Filadelfie, kde se bude Homefront: The Revolution odehrávat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama