Záběry z hraní Cyberpunku 2077 ukazují řešení problémů hrubou silou i hackováním
Cyberpunk 2077 Novinka Záběry z hraní Cyberpunku 2077 ukazují řešení problémů hrubou silou i hackováním

Záběry z hraní Cyberpunku 2077 ukazují řešení problémů hrubou silou i hackováním

Martin Cvrček

Martin Cvrček

30
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Patnáctiminutový sestřih představuje ochutnávku dema, které bylo prezentováno na výstavách E3 a Gamescom.

Reklama

Není to tak dávno, co studio CD Projekt RED oznámilo, že dnes konečně odhalí novou ukázku záběrů z hraní Cyberpunku 2077. A tak se také stalo, tudíž jsme se dočkali zhruba patnáctiminutového sestřihu, který nabízí malou ochutnávku dema, jež bylo prezentované na červnové výstavě E3 a na nedávném Gamescomu. Vývojáři v něm prezentovali řešení jednoho úkolu zasazeného do čtvrti Pacifica, jedné z šesti částí města Night City, a to dvěma různými způsoby.

Jako Solo můžete sázet na hrubou sílu a ničivé zbraně, třeba masivní kanón vytržený ze stacionární střílny. Když se vydáte cestou Netrunnera, můžete se naopak vyžívat v plížení a hackování. Není tak problém hacknout například výcvikového robota, aby dal svému živému oponentovi fatální nakládačku. Je zkrátka na vás, jakým způsobem a směrem budete profilovat a vyvíjet svou postavu a jak budete následně řešit různé problémy. Úrovně Cyberpunku 2077 jsou postavené tak, aby vyhovovaly celé řadě herních stylů, přičemž v nich samozřejmě dojde i na důležitá rozhodnutí.

V sestřihu můžete vidět také souboj s jedním z bossů, návštěvu kyberprostoru, řízení motorky, aktuální podobu systému tvorby postavy nebo dva gangy, které v Pacifice operují - Voodoo Boys a The Animals. Ty doplňuje uskupení NetWatch, mající za cíl udržet pořádek v kyberprostoru. A protože v dnešní době nejde člověk na internetu pro Keanu Reevese nikdy moc daleko, nesmí chybět ani vůbec první pořádná veřejná ukázka toho, jak vypadá přímo během hraní Johnny Silverhand, Rockerboy, jemuž propůjčil tvář a hlas právě Reeves. Jelikož však video záměrně nezabíhá do příběhových podrobností, dočkali jsme se maximálně potvrzení toho, že s námi virtuální Johnny Silverhand interaguje díky čipu, který má v těle hlavní postava V. Už ale nevíme, o co Silverhandovi jde a jak vůbec on a s ním spojený čip do příběhu Cyberpunku 2077 zapadá.

Na závěr ještě jedna poznámka ke zmíněné tvorbě postav. Nedávno se začaly šířit informace, že CD Projekt RED ze hry zcela odstranil volbu pohlaví postavy. Jak se však můžeme přesvědčit i díky novému videu, stále máte na výběr, jestli má být V muž či žena. Zároveň byl však systém postav rozšířen tak, abyste se v případě, že budete mít zájem, neomezovali na tyto dvě možnosti a vytvořili poněkud méně vyhrazenou postavu dle svého uvážení. Což koneckonců do světa Cyberpunku, v němž není nouze o rozsáhlé modifikace těla a otázky identity, dost dobře pasuje. Další detaily a zajímavosti lze zachytit zejména díky téměř hodině plné otázek a odpovědí tvůrců, která následovala po premiéře záběrů z hraní.

Cyberpunk 2077 vyjde 16. dubna 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hra bude mít české titulky. Později má titul dorazit i na Google Stadia. Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk s dárkem v podobě samurajského medailonu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama