Zachraňte singleplayerové hry, vyzývá Bethesda
Novinka Zachraňte singleplayerové hry, vyzývá Bethesda

Zachraňte singleplayerové hry, vyzývá Bethesda

Martin Cvrček

Martin Cvrček

38

Aneb jak spojit tolik potřebné poselství s myšlenkou „kupujte si naše hry, máme jich pro vás víc než dost“.

Reklama

V poslední době jsme čím dál častěji svědky odklonu velkých společností od tradičních singleplayerových her, přičemž nejvýraznějším příkladem posledních měsíců je případ uzavření studia Visceral Games, za nějž může EA, a překopání jeho akční adventury ze světa Star Wars. A pak je tu Bethesda. Tenhle gigant má sice v portfoliu nějaké multiplayerové projekty, ale jinak se tařka specializuje na vydávání a vývoj singleplayerových titulů. O tom svědčí třeba značky Fallout, Wolfenstein nebo Dishonored.

Bethesda nyní tohoto faktu využívá a ústy Lyndy Carter, která se proslavila jako představitelka Wonder Woman a kterou jste mohli slyšet i ve Falloutu 4, vysílá do světa jasné poselství. Singleplayerové hry mají smysl, mají své místo v herním světě a musíme si je chránit.

Jak se zdá, Bethesda se singleplayerovými hrami navzdory aktuálním trendům a takzvaným požadavkům trhu, o nichž mluví firmy z ranku EA, nekončí. Celá iniciativa je ale samozřejmě také reklamou, která má všem připomenout, že Bethesda má ve svém portfoliu řadu kvalitních singleplayerových titulů, které budou úplnou náhodou přes víkend v rámci digitální distribuce k dostání se značnou slevou. I tak je ale vždy dobré vidět, že hry pro jednoho hráče mají své zastoupení i mezi velkými společnostmi.

Faktem je, že Bethesda toho v posledních letech vydala opravdu dost. Jen letos je tu díky ní Prey, Dishonored: Death of the Outsider, The Evil Within 2, Wolfenstein 2: The New Colossus, Doom VFR, Skyrim pro Switch, Skyrim VR a Fallout 4 VR. To všechno jsou čistě singleplayerové počiny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama