Začínají se objevovat rady jak přežít v DayZ
DAYZ Novinka Začínají se objevovat rady jak přežít v DayZ

Začínají se objevovat rady jak přežít v DayZ

Michal Burian

Michal Burian

29

Dává je dohromady komunita. Někdy jde o vážně neskutečné detaily <strong>+ úspěch alpha verze na Steamu</strong>.

Reklama

Alha verze DayZ přes Steam Early Access je venku teprve několik hodin (informovali jsme zde). I to ale stačilo komunitě, aby začala dávat dohromady různé rady pro přežití v nehostinných podmínkách na mapě Černarusi o rozloze 230 km2.

Z výpisu lze jednoduše posoudit, že tvůrci mysleli na všechny možné detaily. Vezměte si třeba jen fakt, že krvácení můžete zastavit kusem hadru (v případě, že nemáte obvaz), který si odtrhnete z trička/košile. Oděv musí být ale suchý. Zdraví hlavního protagonisty navíc zlepšuje suché a teplé oblečení. Rány můžete vyčistit alkoholem a předejít tak nějakému onemocnění.

Podívejte se na mapu DayZ, která vám odhalí, jak se lokalita změnila a kolik toho ještě hra nabídne.

Pozor si musíte dávat na znečištěnou vodu a shnilé ovoce. To vám neudělá dobře, stejně jako ve skutečném životě. Pít a jíst, ale musíte, takže nezapomeňte dbát na zásoby a pořádně se rozhlížejte kolem sebe. Potřebovat budete otvírák na konzervy (nožem nebo sekerou konzervu zatím neotevřete).

Pokud si zlomíte nohu, musíte si píchnout morfin. Vašeho hrdinu může začít bolet hlava nebo se může cítit unavený. Vše je způsobeno nedostatkem pitné vody a jídla.

V DayZ se můžete orientovat podle reálného souhvězdí nebo mraků, vítr vždy vane na východ. Slunce vychází na východě a zapadá na západě, i podle něj se můžete orientovat. V neposlední řadě vám v orientaci mohou pomoci i dopravní značky podél cest.

Není divu, že se DayZ v prvních hodinách na Steamu tak daří. Za pouhých 12 hodin si alpha verzi koupilo přes 88 tisíc hráčů, pochlubil se na svém osobním Twitteru Marek Španěl, šéf Bohemia Interactive.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama