Žádný DDoS útok. Ochranu u GT Sport zmátl velký zájem hráčů
Gran Turismo Sport Novinka Žádný DDoS útok. Ochranu u GT Sport zmátl velký zájem hráčů

Žádný DDoS útok. Ochranu u GT Sport zmátl velký zájem hráčů

Michal Burian

Michal Burian

10

Systém zablokoval pokusy o přihlášení.

Reklama

Pokud jste se chtěli v posledních dnech připojit na servery závodní hry Gran Turismo Sport, tak jste měli smůlu. Hráči z celého světa se nemohli přihlásit do online závodů a někteří se dokonce nedostali ke svým uloženým pozicím. Komplikace jak hrom pro hru, která je zaměřena na online.

Problémy se poprvé objevily v noci z 23. na 24. prosince. Vývojáři začaly hledat příčinu. Producent Yamauchi na Twitteru nejprve informoval, že jde o divnou chybu, servery totiž běží tak jak mají, přesto hráči hlásili problémy. Po více než 24 hodinách zaměstnanci studia Polyphony Digital a společnosti Sony problém vyřešili. Za vše mohla ochrana, která má zabránit DDoS útokům. Tu zmátl velký počet hráčů.

„Příčinou problému bylo neočekávaně velké množství uživatelů. Ti byli mylně označeny jako útok na PlayStation Network a pokusy o přihlášení byly systémem zablokovány. Budeme spolupracovat s PSN, aby se něco podobného nikdy neopakovalo. Upřímně se omlouváme za způsobené nepříjemnosti,“ napsal Yamauchi.

To je hodně zvláštní, až bizarní situace. Sony po DDoS útocích z roku 2011 a poté z prosince 2014 zpřísnila ochranu serverů, aby nedošlo k velkým a několika hodinovým výpadkům. Jak se zdá, ochrana je dost citlivá a nejspíš nikdo nepočítal s tím, že se na Štědrý den bude chtít na servery GT Sport přihlásit tolik hráčů.

Gran Turismo Sport vyšlo v říjnu 2017 na PlayStation 4.

Zdroj: GTplanet.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama