Záhadný hardware od Valve mají být brýle pro virtuální realitu
Novinka Záhadný hardware od Valve mají být brýle pro virtuální realitu

Záhadný hardware od Valve mají být brýle pro virtuální realitu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

33

Jak to tak vypadá, dosud neznámý <a href="../../../novinky/13488/valve-potvrzuje-vyvoj-hardwaru" target="_blank">hardware</a> od Valve nebude nic jiného, než VR Goggles, tedy brýle schopné zprostředkovat skutečnou virtuální realitu.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali, že se Valve na vlastní pěst přeci jen pustilo do vývoje nějakého vlastního hardwaru. Od té doby začala velká vlna spekulací, které teď nejspíš uťal nový článek na webu New York Times. Ten mimo jiné popisuje známou strukturu a povahu celého studia, ale hlavně v něm dojde řeč na právě vyvíjené brýle pro virtuální realitu, spadající pod pojem wearable computing, jenž v souvislosti s Valve už nejednou padl, a jenž se má podle nich stát dalším velkým krokem z hlediska ovládání a prožitku PC her.

Jednoduše řečeno by mělo jít o brýle, díky nimž neuvidíte nic jiného, než prostředí a rozhraní daného titulu, a to navíc v mnohem širším měřítku, dokonce má být možné i jisté propojení virtuálního prostředí s reálným světem. Níže můžete vidět fotografii prvního prototypu.

Něco takového zní rozhodně lákavě. Bohužel, podle slov Michaela Abrashe z Valve se brýlí, jež mohou opravdu propojit reálný svět s tím virtuálním, můžeme dočkat nejdříve za tři až pět let (proto nejspíš ty dřívější zprávy o next-gen hardwaru). Brýle pro navození samotné virtuální reality však mohou přijít na trh mnohem dříve.

Koneckonců, Valve už nějakou dobu podporuje nadějný projekt Oculus Rift, který pracuje na podobné bázi, a jehož vydání není nijak daleko, zvlášť když první hra s podporou Riftu má být Doom 3: BFG Edition, vycházející už 19 října. Je otázka, jestli Valve vyvíjí své VR brýle od nuly a Riftem se nechalo jen inspirovat, nebo ho vzali jako základ, na němž chtějí stavět budoucí vývoj. Nejdůležitější otázka však samozřejmě je, jestli půjde opravdu o další velký krok v rámci PC hraní, jak si Valve slibuje, nebo jen o další technologickou hračku, na níž za pár let po vydání zapomeneme. Tak uvidíme, hlavně ať se nějakých konkrétních informací dočkáme co nejdříve.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama