Zahájena Kickstarter kampaň pro deskovou hru podle Frostpunku
Frostpunk Novinka Zahájena Kickstarter kampaň pro deskovou hru podle Frostpunku

Zahájena Kickstarter kampaň pro deskovou hru podle Frostpunku

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy pkgsrc Desková hra

Požadovaná částka se vybrala za necelou hodinu.

Reklama

Unikátní strategie Frostpunk od polských vývojářů z 11 Bit Studios, ve které se snažíme přežít globální ochlazování, byla velice úspěšná. Její příběh se uzavřel rozšířením s názvem On the Edge, jenž vyšlo letos v srpnu, už dělší dobu však vývojáři naznačují, že se světem jako takovým ještě neskončili.

Zatímco potenciální druhý díl určitě několik let vývoje zabere, už příští rok se dočkáme vydání deskové hry Frostpunk. Ta byla představena už letos v červnu, v úterý večer jsme se však dočkali zahájení Kickstarter kampaně. A už teď můžeme prohlásit, že je úspěšná, přestože do konce zbývají necelé tři týdny. Požadovanou částku 235 000$ totiž autoři vybrali za necelou hodinu.

Půjde o poměrně komplexní strategickou hru, která se bude hrát v kooperaci. Stejně jako v předloze se budeme starat o stavění budov, udržování přijatelné teploty a zajišťovat pro obyvatele dostatek potravy.

Přispět můžete zde, buď částkou 75€, čímž dostanete základní verzi hry s několika bonusy. Případně můžete sáhnout po Deluxe verzi, která vás vyjde na 125€. V ní získáte navíc více než 100 plastových miniatur. Případné jazykové bariéry se bát nemusíte. Hra totiž bude dostupná i v češtině. Vydání pak autoři odhadují na září příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama