Zakladatel Avalanche Studios přichází s novým studiem
Novinka Zakladatel Avalanche Studios přichází s novým studiem

Zakladatel Avalanche Studios přichází s novým studiem

Ondřej Partl

Ondřej Partl

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

To by se mělo zaměřovat na hry s otevřenými světy.

Reklama

Není tomu dlouho, co jsme vás informovali o tom, že tvůrce Dragon Age - Mike Laidlaw, společně s dalšími veterány videoherního průmyslu zakládají nové studio Yellow Brick Games.

A nyní s novým celkem přichází i další výrazná osobnost, jíž je zakladatel Avalanche Studios a strůjce série Just Cause, Christofer Sundberg, jenž oznámil vytvoření zcela nového studia Liquid Swords.

Zakladatel Avalanche Studios přichází s novým studiem

To bude sídlit ve švédském Stockholmu a jeho zaměření bude na "akce v otevřených světech, exploze, sdílené zážitky a nezapomenutelné herní momenty". Z toho by šlo usoudit, že se dočkáme podobné hry, jako je aktuální Just Cause, a navíc třeba s kooperací.

Tyto tituly by následně měly vyjít na next-gen konzole, streamovací platformy a samozřejmě PC.

Níže si můžete přečíst oficiální zprávu od samotného Sundberga ke příležitosti tohoto založení:

"Dal jsem si roční pauzu od herního průmyslu a byla to opravdu velmi potřebná pauza. Dalo mi to čas přemýšlet o tom, co opravdu chci vytvořit s novým studiem. To, co zůstává identické s mým způsobem budování a provozování Avalanche Studios, je nesmyslný přístup k vývoji her.

Hry, které vytváříme v Liquid Swords, jsou zaměřeny na velkou porci akce a obří podívanou. Poté, co jsem žil a dýchal pro sérii Just Cause ode dne, kdy jsem vytvořil Avalanche Studios až po případný prodej společnosti, jsem nadšený, že se vracím k vytváření skvělých zážitků pro hráče, které si budou moci užívat, objevovat a sdílet. Nemáme v úmyslu přetvářet svět storytellingu tak, jak ho známe. Naše cesta k vytvoření odkazu a změně v tomto odvětví je postavena především na hrách, které jsou okamžitě přístupné a trvale odměňující. Miloval jsem svobodu a kreativitu hráčů od chvíle, kdy jsem začal dělat hry, a díky Liquid Swords jsem si jist, že nabídneme hry, jenž nabídnou zábavu i pro následující desetiletí.

Hlavním cílem Liquid Swords je vrátit vývoj her tam, kde by měl být: intenzivně kreativní a zábavný, ale zároveň se silným zaměřením na tvorbu inovativních akčních zážitků než na obchodní plány a tabulky. Naše meče jsou nabroušené, naše poslání je stanoveno a nemohli bychom být více nadšeni z toho, co přinese budoucnost."

Zakladatel Avalanche Studios přichází s novým studiem

Studio můžete sledovat na oficiálních stránkách, případně jejich Facebooku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama