zaklinac-2-vrahove-kralu-party-s-pulnocnim-prodejem-dil-druhy
Blogy čtenářů Článek Zaklínač 2: Vrahové králů - párty s půlnočním prodejem_DÍL DRUHÝ

Zaklínač 2: Vrahové králů - párty s půlnočním prodejem_DÍL DRUHÝ

Playman ...

Playman ...

Opět se vracím k launch párty ze hry Zaklínač 2: Vrahové králů. Po úspěšném prvním díle nyní navazuji tam, kde jsem skončil a na četné připomínky nyní…

Reklama

Opět se vracím k launch párty ze hry Zaklínač 2: Vrahové králů. Po úspěšném prvním díle nyní navazuji tam, kde jsem skončil a na četné připomínky nyní odpovídám. Ti, kdož chtěli vědět něco více o programu akce, zpozorněte. Vše co jste chtěli, máte nyní na stříbrném podnose. Podává se další článek, je tedy na místě vám popřát dobrou chuť a hezké počtení...

 

Každý začátek je těžký

Když tak nad tím přepmýšlím, vycházejí mi dvě věci a ani jedna není pozitivní pro mě a tento článek. Tou první je, že jsem začátek akce celý pročetl Score, tou druhou je, že jsem moc chlastal. Nicméně nějáké dojmy se přeci jenom dozvíte, ostatně od toho je zdejší článek. Nejde na první dojem, tento úvod je zdlouhavý schválně. Začátek samotné akce totiž byl posunut o 30 minut, z 19:30 na 20:00 Takže všechno hezky popořádku ...

 

Nevhodné pro děti a mladistvé?

A je to tady! To, čeho se mnozí báli. Měli z toho noční můry a psychická traumata, v noci z toho pravidelně vypouštěli loužičky. Ne, není to čert. Je to Ondřej Broukal, moderátor pořadu, který možná právě vám zhatil vaše plány !

 

Po shlédnutí velice povedeného (velmi vtipné prostřihy ze hry, momentka) videa,  ve kterém jsme si mimo jiné mohli vyslechnout "poněkud peprnější" výrazivo, to najednou přišlo jako rána z čistého nebe, ano nyní se slova ujímá moderátor pořadu Ondřej Broukal a všechny ujišťuje, že tato launch párty Zaklínače 2 opravdu není vhodná pro děti, ba co více, slabší povahy by měli raději opustit akci,  takže od teď je další vaše přítomnost jen na vaše triko.

 

 

Šermířské a kejklířské vystoupení

Kdo ví v jakém světě se hra Zaklínač a jeho knižní předloha odehrává mi dá jistě za pravdu v tom, že nemít na podobné akci šermíře, kejklíře a vůbec všechny, kdož utváří právě tu amosféru celého zaklínačského univerza, by byla věčná škoda a celá akce by potom postrádala ty správné grády.

 

Kejklíř, inu to byl vám takový rádoby vtipný, lakonický chlapík. Kdyby svoji zábavu měl předvádět nějáké družině rytířů za časů, kdy se upalovalo a věšelo, nevzešel by z toho tento umělec vůbec dobře. Ve zkratce jenom povím, že žongloval a dělal strašně vtipné vtípky, abych k vám byl upřímný milý čtenáři, v tuto dobu jsem si právě četl Score.

 

Poté nastoupilo šermířské vystoupení, nepoužívám uvozovky ani hanlivé narážky. Kluci se snažili. Někomu se to vystoupení třeba i líbilo, já jenom dodám, že jsem měl spolužáka, který se těmito věcmi zabýval cca 10 let svého života, takže vím jak by to mělo vypadat. Raději se tedy k tomu nevyjadřuji, vzhledem k tomu, že se to někomu mohlo líbit.

 

 

Flashback

Velmi povedená práce, ostatně všechno to, na co jsme my, diváci pořadu Indian od kluků z redakčního teamu zvyklí. Kluci se na nás vytasili se vzpomínkou na jedno želizko v ohni, kterým byl právě první díl Zaklínače, hry, které vděčíme za začátek naší oblíbené zaklínačské herní ságy, ovšem nesmíme zapomenout na to nejpodstatnější ze všeho a tím jsou právě veleoblíbené knihy Zaklínač, od pana spisovatele Andrzeje Sapkowského. Jsou až tak oblíbené, že se pomalu nedají koupit ale do zabíhám do poněkud jiných detailů.

 

 

Rozhovor s vývojářem hry

Z polského CD Projektu RED, z firmy, kterážto si nadělala takový pomyslný vroubek, o kterém se blíže zmíním u PREVIEW, přišla vzácná návštěva a rázem si vylepšila u mě renomé. Návštěvou této akce totiž poctil jeden vývojář! A co více, každý měl možnost se ho zeptat co hrdlo ráčí. Od lidí v sále padaly nejrůznější dotazy nejrůznějšího typu. Například se lidé ptaly proč nebyla lokalizace do českého jazyka, chtěli vědět nejrůznější podrobnosti o hře, nároky a podobně. Po několikerém naznačovaní a zvolání mým neprůbojným, nebudu říkat chabým, ať nejsem moc sebekritický, hlasem, si mě Fiola všiml a přišel ke mě. Nevěřili by jste, jaký je to nezvyk mluvit do mikrofonu, ještě když to totálně neumíte .. No abych to shrnul, položil jsem na vývojáře dotaz. Co bylo při vývoji hry vaší největší výzvou ? Odpověď přišla po překladatelském maratonu záhy. Prý to byla konečná fáze hry, tedy když hru dokončovali, to byla prý největší dřina - aby hra byla konečně hotová a mohla jít do prodeje.

 

 

Zajímavosti z lokalizace hry

Jak možná víte, Zaklínač 2 má bohaté jazykové mutace. Musí se ale u toho kterého trhu vyplatit, jinak se od ní musí bohužel upustit. Piráti chtivý šetřílkové zpozorněte prosím, pokud se bude Zaklínač 2 bude prodávat více než v mizerném měřítku, možná se bude moci počítat i s lokalizací následujícího dílu Zaklínače. Pokud si nějáká hra zaslouží podporu od vás, hráčů, je to právě Zaklínač 2. Nejenom díky celkové kvalitě hry, výbornému příběhu, humoru, konečně možné herní výzvě a mnohým dalším kvalitám, tak i díky své mnohonásobné hratelnosti. Doufám, že právě u vás zvítězí touha pomoci vývojářům, touha po dalším díle této výborné hry, svědomí a celkové kvality hry, před touhou ušetřit nějáký ten mrzký peníz. Doufám že to chápete anebo alespoň brzo pochopíte.

 

 

Kostýmová soutěž

Kostýmová soutěž byla právě tím teasingem, neboli vábením. Neboli tím pomyslným tahákem celé akce. Při kostýmech se totiž při podobných akcích užije spoustu srandy a nebylo tomu jinak ani při dnešní akci. Mnozí přicházejí na podobné herní akce právě pro kostýmy.

 

Kostýmová soutěž byla právě tou věcí, co příjemě naladila všechny přítomné do skvělé atmosféry plné humoru a očekávání kdo z účinkujíích vyhraje. Byla sestavena porota. Ta následně hodnotila jednotlivé kostýmy čísly. Kostým s nejlepším score od porotců vyhrál. Samozřejmě že se po skončení akce objevili nespokojenci, kteří následně na internetu a v diskuzních forech hlásali jak to bylo nespravedlivé, jak čekali od kostýmů více a že jejich favorit nevyhrál a kde si cosi. Nic z toho samozřejmě nebyla pravda. Kostýmy byly povedené. Byla by sice hezká tak pěti násobná kostýmová účast ale o té rozhodovali především návštěvníci a ti byly ve valné většině bohužel pasivními peciváli s velmi malým humorem. Já například, jsem přišel v kostýmu. Samozřejmě že jsem chtěl kostým nějákého zbrojnoše ale když jsem zjistil, kolik by zmíněný kostým vlastně stál, vzal jsem zavděk chabým kostýmem piráta, který byl tak nepovedený, že jsem neměl šanci soutěžit.

 

Abych tuto kostýmovou soutěž zakončil, musím zmínit jak dopadla. Skvělá Baty v převleku za udatnou elfku se utkala s klukem, který nakonec tedy vyhrál. Škoda že vítezství nepřenechal holce a místo toho s ní bojoval na meče, aby jí zbaběle porazil. Nakonec je to ale jenom soutěž a vítěz je jen jeden.

 

 

Preview na Zaklínače 2

Měl to být takový pomyslný hřeb večera. Nyní se z toho vykloubal pomyslný roubík, který CD Projekt RED narval do huby této akci. Omluvte mé silná slova ale měla být recenze, nakonec se tedy jakousi záhadou nepovedlo dodržet slib, že teamu pořadu Indian umožní kody do vstupu k plné hře, avšak nic nedorazilo, smůla.

 

Ale kluci si i s tímto neduhem poradili a udělali výborné PREVIEW, které ostatně můžete shlédnout i vy, kteří jste na akci nebyli. V sekci INDIAN tam mají z celé akce záznam.

 

 

 

Vystoupení kouzelníka

Tohle bylo zdařilé. Kouzelník opravdu překvapoval a alespoň se snažil. Gilatina mě sice neosilnila, mám takový pocit že by neosilnila ani osmi leté dítě ale ostatní kousky, které kouzelník předváděl byly o to lepší. Trik s penězi, králíkem. Nebyla to žádná výhra, nicméně koukat se na to dalo náramě.

 

 

Chcete být Zaklínačem 2?

Známá TV soutěž Chcete být milionářem se stala vzorem pro tuto. O miliony se nyní pravda nehrálo, vzhledem k tomu že se soutěžilo hlavně v tom našem zaklínačském univerzu, hrálo se o velmi zajímavé ceny, které by nejeden fanda Zaklínače ocenil.

 

Soutěžilo se na několik úseků po sérii otázek daný soutěžící usedl a pokud je všechny zodpověděl správně, usedl stranou kde čekal, zda se jeho oponentům podaří zodpovědět všechny otázky také, aby se vzápetí mohli stát soupeři a o výhru bojovat, nikoliv však už svými vědomostmi, nýbrž svým umem a trefou do balónku oponenta. Vítěz opět jen jeden, ostatně jak taky jinak.

 

Tombola

A jsme nyní u pomyslné třešničky na dortu. Nyní v tombole nečekejte žádné nepotřebné krámy, jak je u některých tombol zvykem ale technologické vymoženosti. Grafickou kartu a procesor, u něhož se na mou maličkost usmálo štěstí a jehož jsem nyní hrdým majitelem, právě s jeho pomocí píši tento článek. A v neposlední řadě byly v tombole i dva meče! A né jen tak ledajaké meče ale skutečně dva výtečné kousky !

 

Odpočet pro zahájení hry

Po předání výher výhercům a pogratulováním, přišlo to, na co většina lidí čekala a co bylo vlastně cílem celé akce: Odočet a následný prodej hry! Bylo krásné sledovat to nadšení z nově nabité tížené a tolik očekávané gamesy. Nyní už se spokojení lidé začali trousit pomalu ale jistě do svých domovů aby si mohli co nejdříve mohli vychutnat jako jedni z prvních zaklínačský svět.

 

 

Soutěž pro diváky Indiana

Soutež sice byla ale díky avizovanému alkoholu jsem nezachytil, jaká. Omluva je tedy na místě a příště slibuji že se polepším.

 

Na samý konec se mi povedla naprosto úžasná věc. Povedlo se mi odchytit a vyzpovídat toho zmíněného vývojáře. Ujal jsem se tedy své příležitosti a ptal se, seč mi síly a alkohol v krvy dovolovaly. Mimo jiné na to, jak se vlastně k práci vývojáře dostal a co je vlastně potřeba k tomu, aby se člověk vývojářem mohl stát. Vysvětlil mi, že stačí cvičit nebo spíše zkoušet, zkoušet si práci v různých enginech. Dělat různé své věci. Od malých krůčků až po ty velké. Zkoušet udělat nějáké úrovně. On jich udělal několik, udělal pár dalších věcí, které mi vypadli a z toho všeho měl vlastně takové své portfolio, které mohl nabídnout. Takže jsem pochopil že člověk musí mít něco, od čeho se může odpíchnout. Zdá se to možná samozřejmné ale pro mě to všechno byly nové věci, které mi byly a jsou k užitku. Je až neskutečné kolik věcí se člověk z těch pár přínosných vět mohl dozvědět ..

 

Každopádně bych chtěl onomu vývojáři poděkovat, byl to člověk na pravém místě, právě díky němu stála celá akce za to. Ostatní program byl ale též výborný! Nezbývá než doufat, že se podobných akcí dočkáme i do budoucnosti! Děkujeme společnosti Comgad a všem, kteří pomohli zrealizovat tuto výbornou akci !

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama