Zaklínač 3 měl být původně ještě rozsáhlejší
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Zaklínač 3 měl být původně ještě rozsáhlejší

Zaklínač 3 měl být původně ještě rozsáhlejší

Michal Burian

Michal Burian

15
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

CD Projekt RED rušil obsah u základní hry i expanzí.

Reklama

Zaklínač 3: Divoký hon je rozsáhlá hra, v níž utopíte klidně stovky hodin a je jedno, zda započítáte i dodatečné expanze. Celé dobrodružství Geralta z Rivie mohlo být ale ještě větší. Level designér Miles Tost německému serveru GameStar prozradil, že CD Projekt RED musel změnit plány a zrušil určitý obsah u základní hry i expanzí.

Samotný Zaklínač 3 měl podle Tosta přijít zhruba o 10 hodin herní doby. Autoři se rozhodli výrazně přepracovat a zmenšit ostrovy Skellige, které byly zmenšeny o třetinu, doslovně. Proto z oblasti musely zmizet důležité příběhové mise, které byly poté rozesety po zbytku herního světa. Aby ostrovy Skellige nebyly po tomto zásahu prázdné, umístili na ně vývojáři skryté poklady – proto tolik otazníků…

Pohádková mapa expanze Blood and Wine (O víně a krvi) měla původně obsahovat bažiny, zatímco u Hearts of Stone (Srdce z kamene) CD Projekt RED rychle přišel na to, že jejich představa je moc ambiciózní a musel přijít radikální řez. Výsledkem bylo o polovinu méně obsahu.

Zaklínač 3 měl být původně ještě rozsáhlejší

I přes všechny tyhle škrty je Zaklínač 3 povedenou hrou, jež zabaví na opravdu dlouhou dobu. Mrzí vás, že vývojáři učinili tyto kroky? Možná na některé nápady dojde někdy v budoucnu, v nějakém dalším díle Zaklínače, i když v něm už nebude hrát hlavní roli Geralt z Rivie.

Na závěr statistiky: Srdce z kamene nabízí zhruba 15 hodin a dalších 30 hodin O víně a krvi. To není na expanze málo. Kdyby nedošlo k odstranění obsahu, pravděpodobně by Srdce z kamene mělo 30 hodin a kdoví kam by se s herní dobou dostalo O víně a krvi.

Zaklínač 3 vyšel na PC, PlayStation 4 a Xbox One s českými titulky. Pokud jste hru ještě nehráli, koupit ji můžete na Xzone.cz v edici Hra roku se všemi datadisky a DLC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama