Zaklínač - představení hlavních postav
Filmy/Seriály Zaklínač Novinka Zaklínač - představení hlavních postav

Zaklínač - představení hlavních postav

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

14

Netflix zveřejnil otitulkované video medailonky tří postav z chystaného seriálu.

Reklama

Netflix zveřejnil tři videa popisující hlavní postavy jejich seriálu Zaklínač. V prvním klipu nám Henry Cavill představí, kdo jsou zaklínači. Docela to odpovídá knihám. Snad jen Geralt by měl být ve tváři ošklivější. Pokud by vás zajímalo, jak to měl Geralt v knihách se ženami a kolik jich měl, odkáži na poměrně hezky zpracovaný článek.

Video představující Yennefer nám prozrazuje, že se herečka opravdu dostala do své role. Postava černovlasé čarodějky asi bude oproti knihám trochu více propracovanější. V traileru je ukázaná proměna z hrbaté ošklivky v magicky vylepšenou krásku, ale i její psychické problémy. Pro fanoušky knih toto bude jistě poměrně akceptovatelné. Hráči her si budou muset zvyknout na trochu jinou Yennefer.

Třetí video pak představuje princeznu Cirillu. Ta v některých záběrech vypadá trochu starší, než by podle knih měla být (herečce je 18 let, Ciri bylo při útěku z Cintry pouhých 12 let). Ale vypadá to, že s tím tvůrci seriálu počítali a v některých scénách herečku omladili mejkapem či opticky zmenšili. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak se z klasické rozmazlené princezničky stane zaklínačka. Mimochodem královna Calanthé měla být taktéž blondýna, stejně jako její dcera Pavetta a vnučka Ciri.

Ve starém polském seriálu byla Ciri oproti knihám výrazně mladší. Ostatně v tomto seriálu (ze kterého je sestříhaný film) bylo těch věcí pozměněných oproti knihám opravdu hodně. Jeho tvůrci občas zvolili herce, kteří vůbec neodpovídali knižnímu popisu. Například Jaskier (Marigold v češtině, Blyskáč ve slovenštině, Dandelion v angličtině) byl v polské verzi nehezký starý chlap.

Naproti tomu nový seriál od Netflixu vypadá daleko více věrnější knihám. Na rozebírání Triss si počkejme na její medailonek či na samotný seriál.

Autor článku byl odborným redaktorem českého vydání knihy Zaklínač a jeho svět.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama