Zaklínač znovu zamíří na filmová plátna
Zaklínač Novinka Zaklínač znovu zamíří na filmová plátna

Zaklínač znovu zamíří na filmová plátna

Martin Cvrček

Martin Cvrček

29

Doufejme, že tentokrát dopadne lépe. Zatím se ale zdá, že CD Projekt RED není do tvorby filmu zapojený.

Reklama

Jedno filmové zpracování Zaklínače následované seriálem už existuje. Výsledek ale nedopadl příliš dobře a i když se dodnes najdou tací, kteří tvrdí, že ten filmový/seriálový Zaklínač nebyl tak špatný (a já jim to vyvracet nebudu), většina fanoušků na pokus z roku 2001 raději nevzpomíná. Zaklínač se ale pokusí prorazit na plátna kin ještě jednou.

Projekt, který zatím nemá oficiální název, je opět především v polské režii a premiéra je momentálně naplánovaná na rok 2017. Mělo by přitom jít o adaptaci povídek Zaklínač (Geralt a striga) a Menší zlo (Geralt a Renfri aneb jak vznikla přezdívka Řezník z Blavikenu), které najdete v povídkové sbírce Poslední přání. Na filmovou adaptaci románové ságy nebo herní trilogie od CD Projektu tedy zapomeňte.

Režii má na starost Tomasz Bagiński, který se dočkal oscarové nominace za svůj film Katedrála. Bagiński je mimochodem podepsaný jako režisér CGI trailerů herní trilogie v čele s vynikajícím intrem Rozšířené edice Zaklínače 2. O produkci se postará Sean Daniel, producent poslední Mumie s podtitulem Hrob dračího císaře a chystaného remaku filmu Ben Hur. Scénář má zase na starosti Thania St. John, jejíž jméno je skloňováno především se seriály Chicago Fire, Buffy, přemožitelka upírů a Grimm.

O hereckém obsazení zatím nevíme nic a můžeme jen tipovat, kdo by se hodil třeba do role Geralta. Naštěstí se nemusíme strachovat, že by někdo i tentokrát nezvládl postavu Marigolda, jeho ztvárnění je koneckonců jeden z důvodů, proč je film/seriál z roku 2001/2002 kritizován. A to proto, že Marigold ve zmíněných dvou povídkách nevystupuje.

Nový film ale má být první vlaštovkou větší iniciativy, časem by totiž měly následovat další filmy a dokonce i seriál. Snad se tedy nebude historie opakovat.

Zatím se nicméně zdá, že CD Projekt RED není do tvorby filmu nijak zapojený. Samozřejmě se nemluví ani o zapojení Andrzeje Sapkowského. Sapkowski se koneckonců příliš nezajímal ani o herní trilogii, takže by bylo bláhové doufat, že se zapojí do tvorby filmu. Pravděpodobně jen shrábl peníze za poskytnutí značky a o projekt se nadále nezajímá. Jisté zdroje tvrdí, že přesně takhle vypadal Sapkowského vztah k herní trilogii CD Projektu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama