Zákulisí vývoje a zbraně v Red Dead Redemption 2
Videa Red Dead Redemption 2 Novinka Zákulisí vývoje a zbraně v Red Dead Redemption 2

Zákulisí vývoje a zbraně v Red Dead Redemption 2

Michal Burian

Michal Burian

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Zajímavé detaily a prohlídka zbraní.

Reklama

V Rockstar Games jsou posedlí detaily. Na Red Dead Redemption 2 si podle všeho dali pořádně záležet a chtějí uvést na trh nejlepší hru v otevřeném světě a možná překonat i gangsterskou akci Grand Theft Auto V. Aby se stihlo vydání, museli vývojáři v letošním roce několikrát pracovat 100 hodin týdně. Ve světě her dost běžné. Stejné to bylo při vývoji prvního Red Dead Redemption. V té době si manželky tvůrců stěžovaly na podmínky ve studiu Rockstar San Diego a kritizovaly vedení společnosti.

Ve finální podobě Red Dead Redemption 2 je 300 000 animací a 500 000 řádků dialogů. Hlavní příběh má 2000 stran a Rockstar měl najmout 1200 herců, kteří se podíleli na motion-capture. 700 z nich nahrávalo ještě dialogy. Odhadovaná herní doba je 65 hodin. Lze ale očekávat, že spousta hráčů utopí ve hře mnohem více hodin. Navíc v listopadu bude spuštěna multiplayerová verze nazvaná Red Dead Online.

Ze zákulisí vývoje máme ještě jednu perličku. Magazínu Vulture se podařilo od představitelů Rockstar Games zjistil, že během vývoje došlo k odstranění některých scén. Dohromady mělo jít o pět hodin. V jedné vystřižené misi byl hlavní hrdina Arthur Morgan ve vlaku a snažil se zabít lovce odměn. Z počátku byla tahle část zábavná. Poté už nikoliv.

Dostáváme se k druhé části dnešní novinky. Než se vrhneme na zbraně, tak Xbox Store odhalil velikost hry. Na Xboxu One budete potřebovat 88,57 GB. Další místo bude potřeba pro budoucí aktualizace, opravné balíčky a hlavně Red Dead Online. Teď už ke zbraním.

Celkem bude v Red Dead Redemption 2 více než 50 zbraní. Každou z nich budete moci přizpůsobit, upravit a vybrat munici. Tyto věci ovlivňují přesnost, dosah a poškození. Při častém používání zbraně se bude zvyšovat její level, zároveň se o ní ale budete muset starat, například čistit a promazávat, aby se zabránilo jejímu zničení. Co se přizpůsobení týče, tak pro její zlepšení budete mít různé součástky, abyste vylepšili přesnost, stabilitu při míření nebo průraznost. Pouzdra zase zbraň ochrání zbraň před přírodními živly a rytinou si můžete zbraň zkrášlit, aby byla unikátní.

V souvislosti s tím bylo představeno pár kousků, včetně pistole, pušky a brokovnice. Každá zbraň se hodí na něco jiného. Některé pušky jsou vhodné na dlouhou vzdálenost, brokovnice na lov divokých zvířat, dvojčinné revolvery zase na střílení z koně a menší brokovnice vám umožní nést v druhé ruce například lucernu.

Při přestřelkách se bude hodit systém Dead-Eye. Umožní vám zpomalit čas, abyste měli dostatek času zamířit, označit více nepřátel najednou či zvýraznit konkrétní orgány a slabé stánky. Dead-Eye systém má pět úrovní. Po dosažení třetí úrovně uvidíte, jakou část protivníka je nejlepší trefit.

Red Dead Redemption 2 vychází 26. října 2018 na PlayStation 4 a Xbox One. Podívejte se na náš Zing.TIP, kde vám o hře prozradíme další zajímavé detaily. Red Dead Redemption 2 předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk, kde obdržíte tričko a DLC. Nezapomeňte na půlnoční prodej, můžete mít tuhle kovbojskou akci zdarma. Více o půlnočce zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama