Zaměstnanci Ubisoftu ve velkém odchází
Novinka Zaměstnanci Ubisoftu ve velkém odchází

Zaměstnanci Ubisoftu ve velkém odchází

Jan Urbančík

Jan Urbančík

51

Vedení má prý situaci pod kontrolou.

Reklama

Přestože se v souvislosti se špatnými pracovními podmínkami mluví především o společnosti Activision Blizzard, i na francouzský Ubisoft si zaměstnanci několikrát stěžovali, nařčení ze sexuálního obtěžovaní už znamenalo odchod nejednoho vývojáře. Jenže teď se společnosti týká tak trochu jiný problém. Zaměstnanci totiž firmu opouští dobrovolně, a to ve velkém. Informoval o tom Stephen Totilo z magazínu Axios, který se spojil s dnešními a bývalými vývojáři z Ubisoftu.

Totilo zmiňuje, že v poslední době ze společnosti odešel velký počet vysoce postavených zaměstnanců. 25 lidí, kteří pracovali na Far Cry 6, a dalších 12, jejichž projektem byl Assassin's Creed Valhalla. Ve velkém však odchází i "řadoví" zaměstnanci, za posledních 6 měsíců šlo o 60 lidí v Ubisoftu Montreal a dalších 60 v Torontu. Masivní odchod má údajně za následek i to, že práce na některých projektech zpomalila, či se dokonce úplně zastavila.

Důvod, proč lidé z Ubisoftu odcházejí, jsou právě pracovní podmínky, nízký plat, ale také rozhořčení z toho, kam firma směřuje. Už nějakou dobu víme, že se chce Ubisoft více soustředit na F2P tituly a nedávno představil své využití NFT ve hrách. Zkrátka udělal hned několik nepopulárních rozhodnutí, která spousta fanoušků kritizuje.

Vedení říká, že má situaci pod kontrolou a tvrdí, že od dubna najalo více než 2 600 nových zaměstnanců. I přesto ale nelze přehlížet, že míra odchodu zaměstnanců z Ubisoftu je velmi vysoká, konkrétně 12 %. Totilo dodává, že je to sice méně než již zmiňovaný Activison Blizzard (16 %), ale zároveň více než další giganti jako EA (9 %), Take-Two (8 %) či Epic Games (7 %). Jak moc velký problém to skutečně je, ukáže až čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama