Zaměstnanec Rockstaru prokecl PC verzi Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2 Novinka Zaměstnanec Rockstaru prokecl PC verzi Red Dead Redemption 2

Zaměstnanec Rockstaru prokecl PC verzi Red Dead Redemption 2

Michal Burian

Michal Burian

56
Platformy Windows PC

Bude Rockstar zapírat stejně jako u GTA V?

Reklama

Pamatujete, jak se zástupci studia Rockstar dlouhé roky vyhýbali otázce, zda Grand Theft Auto V vyjde na počítače? Několikrát jsme od nich dokonce slyšeli, že žádnou PC verzi neplánují. Rok a několik měsíců po vydání PS3 a Xbox 360 verzí ovšem gangsterská akce vyšla na současnou generaci konzolí. V té době Rockstar přislíbil i PC verze, která po následném odkladu spatřila světlo světa 14. dubna 2015. Podobné to bude nejspíš u očekávané westernové akce Red Dead Redemption 2.

Ano, jednička z roku 2010 na PC nikdy nevyšla, ale to neznamená, že by nemohla dvojka. Nejde totiž o pokračování, nýbrž o prequel. A dnes máme první důkaz. Jeden z vývojářů, který předtím pracoval z pozice programátora na GTA V a detektivce L.A. Noire, má ve svém profilu na LinkedIn uvedeno Red Dead Redemption 2 pro platformy PS4, Xbox One a PC. Server VG247 záměrně neuvádí, o koho přesně jde, aby mu nezpůsobil problémy.

Zaměstnanec Rockstaru prokecl PC verzi Red Dead Redemption 2

Rockstaru taktika u Grand Theft Auto V vyšla. Hráči se v diskuzních přiznali, že si nejprve koupili příběh tří hrdinů z Los Santos na PS3/X360 a poté na PS4/Xbox One a někteří dokonce ještě na PC, aby si vychutnali gangsterskou akci v co možná nejlepší kvalitě - díky tomu se prodalo přes 90 milionů kusů hry. Nedivil bych se, kdyby stejný přístup zvolil Rockstar i u Red Dead Redemption 2. Povídá se, že příchod nástupců PS4 a Xboxu One není daleko, k oznámení by mohlo dojít do pár let, a tak se opět nabízí možnost portu na novou generaci a poté třeba i na PC. Nebo Rockstar překvapí a PC verze vyjde několik měsíců, případně rok po PS4 a X1? Uvidíme…

Red Dead Redemption 2 je oficiálně oznámeno pro PlayStation 4 a Xbox One, na pultech obchodů se objeví 26. října 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama