Zapište si do kalendářů veřejnou betu Battlefieldu V
Battlefield V Novinka Zapište si do kalendářů veřejnou betu Battlefieldu V

Zapište si do kalendářů veřejnou betu Battlefieldu V

Michal Burian

Michal Burian

5
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Datum spuštění, pre-load, předběžný přístup, dostupný obsah.

Reklama

Tak to máme černé na bílém. Veřejná beta Battlefieldu V se otevře všem zájemců 6. září. Pokud se budete chtít do testování dostat o pár dnů dříve, existuje pár způsobů.

Veřejná beta Battlefieldu V se otevírá 6. září a poběží po omezenou dobu. V současné době není známo, kdy přesně skončí. Předběžné stahování bude možné od 3. září v 10:00 našeho času z Originu, PlayStation Store a Xbox Store. Pokud si předplatíte službu EA Access, Origin Access, Origin Access Premier, nebo si předobjednáte Battlefield V ještě dnes na PC, Xbox One nebo PlayStation 4, dostanete se do otevřené bety s předstihem už 4. září.

Které mapy a režimy hry více hráčů můžu hrát?

Hráči se mohou zapojit do režimu Conquest pro 64 hráčů na mapě Rotterdam, kde se budou odehrávat bitvy v napadeném holandském městě, a na mapě Arctic Fjord, zasazené do ledového norského Narviku. V režimu Conquest musíte bojovat o nadvládu nad klíčovými pozicemi na masivní mapě pro více hráčů pomocí nových opevnění, přemístitelných těžkých zbraní a systému posil družstva.

Hráči si v otevřené betě mohou zahrát i dva „dny“ režimu Grand Operations. V tomto modulárním režimu zaměřeném na vyprávění historických události je každý den zastoupen jedním kolem hry a činy hráčů mají přímý dopad na další kolo. Na mapě Arctic Fjord se může do boje zapojit přes režimy Airborne a Breakthrough až 64 hráčů.

Rychlá jízda režimem Tides of War

Ukázka režimu Tides of War – neustále se vyvíjející cesty druhou světovou válkou představující každých pár měsíců nový příběh – čeká hráče v září také. Každá kapitola Tides of War se zaměří na jeden konkrétní aspekt dané éry s unikátními doprovodnými herními zážitky, které budou motivací dalšího putování.

Součástí otevřené bety bude tedy i jeden příběh režimu Tides of War o pěti kapitolách. Hráči, kteří tuto ukázku dokončí, získají při vydání Battlefieldu V exkluzivní psí známku.

Co ve hře v době vydání nebude?

Fanoušky Battlefieldu teď trochu schladím. Dozvěděli jsme se totiž, že ve hře v době vydání nebude možnost přizpůsobit si vozidla, konkrétně tanky a letadla. Tahle funkce bude do hry přidána později. To samé se týká Battle Royale režimu. I ten se do Battlefieldu V dostane o něco později. Pod nedávným trailerem, jenž představil mapu Rotterdam a zmíněný Battle Royale přikládáme další nové informace.

Mapa Rotterdam

Na krátko se objeví krásné panorama, vzápětí narušené mlhou a kouřem v dálce, který stoupá z bojem pohlcených ulic Rotterdamu. V tomto záběru vidíme jednu ze čtyř map Battlefieldu V, které v této upoutávce debutují. Mapa Rotterdam čerpá inspiraci z napadeného města v Holandsku v květnu 1940, kdy se německé invazní síly střetly s ostrým odporem holandské armády.

Vdechnout život tomuto zřídkakdy diskutovanému bojišti z prvních dní druhé světové války vyžadovalo, aby studio DICE zapátralo hluboko v archivech. Tým přidal vlastní detaily a využil designové prvky z jedné mapy ve hře Battlefield 3. Poznáte ze které?

„Rychle, pohyb!“

Frenetické tempo bitvy si žádá vojáky, kteří se umí hýbat, a to dobře. Díky novým manévrům, upravitelným zbraním, unikátním specializacím a osobním opevněním můžete využívat změny na bojišti ve svůj prospěch a vést své družstvo k vítězství.

Skákání, klouzání a přeskakování v upoutávce je jen jeden příklad zdokonaleného pohybu vojáka, díky kterému se budete na bojišti pohybovat efektivněji a dovedete družstvo k cíli. Tyto pokročilé pohyby představují další způsob, jak s družstvem zůstat a bojovat pohromadě. Překonávejte a přeskakujte překážky, ať poskytnete krycí palbu spolubojovníkovi, kterého přišpendlila nepřátelská sprcha střel, nebo se protáhněte oknem v pokusu o zoufalý útěk. Sprintováním v podřepu se dostaňte k padlému parťákovi z družstva rychleji a z taktických pozic střílejte podél spolubojovníků, ať nepřítele zmatete.

Vtažení do hry je ještě intenzivnější z pohledu ze třetí osoby, kdy se vojáci vrhnou do krytu a všelijak se prodírají bojištěm. Tak si například snímek po snímku projděte video nahoře, kde je vidět, jak vojákova chodidla reagují na prostředí a přizpůsobují se nerovnému terénu.

Posily a následky

Propracovanější hra v družstvu znamená hlubší strategii a spolupráce na jednom cíli hráče odměňuje působivými a silnými posilami. V tomto videu raketa V-1 a její devastující výbuch naprosto obrací průběh celého boje. Hráči budou moci rozpoutat sílu mocné rakety V-1 poté, co jejich družstvo nastřádá dostatek bodů z efektivní týmové hry. Pokud se tyto posily dobře zkoordinují, dokáží strhnout převahu na tu či onu stranu dokonce i v bezvýchodné situaci – například ve většině případů vyčistí těžce opevněné pozice. Při vydání hry se můžete těšit na další posily, jako například na výsadky zásob, kouřové clony a plamenometný tank Churchill Crocodile.

Na konci tohoto videa je zachycen také omračující efekt, kterému se vojáci v blízkosti exploze nevyhnou. Její síla je smete na zem. Jedná se o jednu z funkcí zdokonalené a realističtější fyziky Battlefieldu V.

Mapa Devastation

Vojáci se probouzejí ve zničeném centru Rotterdamu. Sutiny, hroutící se budovy a dusivé požáry změnily město k nepoznání. Nové přístupy, překážky a obranné pozice dávají nahlédnout na podobu další mapy Battlefieldu V, která se jmenuje Devastation.

Mapa je inspirována druhou polovinou mašinerie bleskové války, jejímž zničujícím soukolím německé síly město prohnali. Zatímco mapa Rotterdam vyobrazuje město na začátku útoku, mapa Devastation utváří strašlivé následky intenzivního bombardování. Rozbořené ulice jsou vystavěny pomocí dynamické destrukce. Bez ohledu na to, co budovu zničilo, v průběhu času prasknou, přesunou se a zřítí jiné její části. Díky tomu bude destrukce vypadat uvěřitelněji než kdy dřív.

Mapy Rotterdam a Devastation se předvedou v úvodní operaci Grand Operation – Battle of Holland.

Světlice a odhalování nepřátel

Battlefield V odstraňuje možnost opakovaně mačkat tlačítko pro odhalení nepřítele, což mělo za následek ty otravné ikony sledující odhalené nepřátele na mapě. Informace se v Battlefieldu nyní shromažďují na základě složení vaše družstva. Nepřátele mohou odhalovat průzkumníci, případně ostatní parťáci mohou pomocí světlic družstvu označovat poslední známou pozici protivníka. Letadla mohou shazovat světlice z nebes a dočasně odhalit nepřátele na zemi.

Mapa Twisted Steel

Kdysi poklidný francouzský venkov je místem, kam je zasazena další mapa Battlefieldu V, Twisted Steel. Mapa Twisted Steel vyobrazuje úvodní dny invaze do Francie a jsou pro ni typické otevřené močály a nepočetné hustníky stromů. Proudy palby zaplavily zem nábojnicemi, šrapnely a dalším válečným odpadem.

Masivní most, který se tyčí nad mapou, je největší stavba, která byla do hry série Battlefieldkdy vymodelována. Nicméně tato obrovská stavba je víc než jen impozantní kus železa. Představuje totiž důležité místo, kde si družstva mohou připravit obranu narychlo postavenými opevněními, nebo zorganizovat koordinovaný útok na cíl v režimu Conquest.

Mapa Hamada

Hamada bude jednou ze severoafrických map dostupných při vydání hry. Na mapě se to v upoutávce hemží tanky a není tomu náhodou. Mapa čerpá inspiraci ze strategického bodu mezi Libyí a Egyptem, který byl dějištěm důležitých bojů mezi Osou a Spojenci během roků 1941 a 1942.

Battlefield V vyjde 19. října na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama