Zářijové herní menu
Speciály Novinka Zářijové herní menu

Zářijové herní menu

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

21
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Sportovní měsíc, ale také Borderlands 3, Gears 5 nebo Greedfall. Samozřejmě nechybí anketa pro čtenáře.

Reklama

Po kratší odmlce jsme opět zpátky se sérií herní menu, jelikož začíná podzim a jak už je zvykem, tohle období bude opět nabyté herními peckami všeho druhu. V posledním měsíci prázdnin se nám druhá část herní sezóny již pomaličku začala rozjíždět. Mohli jsme tak odhalit záhady zábavné akční střílečky Control, pokusit se přežít na lodi duchů v prním díle série The Dark Pictures s podtitulem Man of Medan, nebo provést svůj gang opic dlouhou cestou evoluce ve velmi originální hře Ancestors: The Humankind Odyssey. A co nás čeká dál v měsíci září? Budeme kopat, házet, střílet a chytat ve sportovních hrách všeho druhu, čeká nás také návrat jedné z legend a Microsoft konečně vydá jeden ze svých dlouho očekávaných exkluzivních hitů.

Pojďme se na to teda podívat pěkně z blízka.

WRC 8 FIA World Rally Championship

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Datum vydání: 5. září 2019
  • Lokalizace: Ne

WRC šampionát je tou nejtěžší a nejméně předvídatelnou motorsportovou soutěží na celém světě. Řidiči, navigátoři i technický tým se musí neustále přizpůsobovat, aby dostali ze svého auta to nejlepší na jakémkoliv povrchu, za jakéhokoliv počasí. Pokračování série WRC slibuje nový dynamický systém počasí, který bude mít mnohem větší dopad na samotný výsledek závodu podobně jako ve skutečném světě a přidá hře tak naprosto novou dimenzi. Hra pro jednoho hráče přinese také upravenou kariéru, která vznikla ve spolupráci se skutečnými jezdci. Čeká vás mimo samotné závody také management vlastních zaměstnanců včetně jejich najímání a propouštění, výzkum nových součástí pro vaše závodní auto a další aktivity mezi jednotlivými závody. S 50 týmy, 14 rallye závody a více jak 100 speciálních úseků ze sezóny 2019, WRC 8 nabídne nejvíce obsahu, jakou kdy která off-road závodní hra nabídla.

Hru můžete předobjednávat na Xzone.

NBA 2K20

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Datum vydání: 6. září 2019
  • Lokalizace: Ne

První z řady sportovních her se nám již 6.září představí NBA 2K20. Pokud patříte mezi fanoušky basketbalu, můžete si čekání na zápasy z právě probíhajícího mistrovství světa zkrátit pomocí této každoroční stálice. Série NBA 2K letošním ročníkem oslaví své dvacáté narozeniny. Jako narozeninový dárek si pro nás připravili hned několik novinek. V první řadě nás kromě klasické mužské ligy čeká i ženská WNBA. Ženský basketbalový tým si budeme moci vyzkoušet v režimu Play Now, ale také bude možné za ženy odehrát celou singleplayerovou sezónu. Očekávat můžeme i zbrusu nový příběh v módu MyCAREER, na kterém spolupracuje i populární společnost SpringHill Entertainment LeBrona Jamese. Ti se samozřejmě specializují na vyprávění z basketbalového prostředí. NBA 2K20 však přinese i spoustu dílčích změn v hratelnosti a opět posune hranici kvalitu basketbalových her o kousek dál. Bohužel to vše za cenu nových mikrotransakčních prvků, které v takových hrách ale vidět nechceme.

Hru si můžete předobjednat na Xzone.

Gears of War 5

  • Platformy: PC a Xbox One
  • Datum vydání: 10. září 2019
  • Lokalizace: Ne

Série Gears of War patří mezi nejpopulárnější hry patřící pod značku Microsoft. Šestý díl přinese kromě drobné úpravy názvu i nové módy v multiplayeru a novou hlavní hrdinku příběhové části Kait Diazovou. Její příběh započne tam, kde před třemi roky skončilo Gears of War 4. Kait se bude muset soustředit na svoji minulost, aby odhalila svoji spojitost s nepřátelskou skupinou Loctus a zjistila tak co je největším nebezpečím pro Seru. Microsoft i studio The Coalition samozřejmě drží detaily příběhu pod pokličkou, avšak slíbili, že se můžeme těšit na největší příběh v historii franšízy. Multiplayerové hraní obohatí například mód Escape, kooperační úniková hra pro tříčlenou skupinu hráčů.

Hru si můžete předobjednat na Xzone.

Greedfall

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 10. září 2019
  • Lokalizace: Ne

Greedfall je akční RPG situováno do fantasy světa 17. století. Hlavní postava se vylodí na tajuplném ostrově, který byl nedávno objeven různými fiktivními národy. Tento ostrov je však magický a potulují se po něm všelijaká monstra. Vaše postava je v celém tomto světě naprosto neutrální a může se tak dobrovolně rozhodnout, jestli se přidá na stranu elfů, kteří tomuto ostrovu po dlouhá léta v míru vládli, nebo na stranu některé z národností, které zde bojují o nadvládu nad novým územím. Velmi bude záležet na vašich rozhodnutích, které značně ovlivní chod celého světa. Připravit se také můžete na bojové a stealth pasáže, stejně tak na diplomatické vyjednávání. Greedfall vypadá opravdu zajímavě a může se stát jedním z největších překvapení tohoto roku.

Hru si můžete předobjednat na Xzone.

eFootball Pro evolution soccer 2020

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 10. září 2019
  • Lokalizace: Ne

Fotbalové války roku 2019 se pomalu blíží ke svému konci. PES sice v loňském roce ztratil výsostné právo spojovat svoji hru s oblíbenou Ligou Mistrů, letos se však karta alespoň částečně obrátila. Konami totiž dokázalo získat několik plnohodnotných licencí velkých klubů a u tak populárního týmu jako je Juventus Turín, se kterým se pojí jména jako Cristiano Ronaldo či Pavel Nedvěd, je tato licence dokonce exkluzivní. Konkurenční FIFA tak nebude moci využít oficiální jméno ani oficiální dresy, a to je něco, na co fanoušci nejsou zvyklí. Každopádně o vítězi letošního roku se však rozhodne, až v momentě kdy budou obě hry na trhu. PES 2020 vychází o více jak 14 dnů dříve než konkurence a samozřejmě slibuje vylepšení jak grafické tak hratelnostní.

Hru si můžete předobjednat na Xzone.

Borderlands 3

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 13. září 2019
  • Lokalizace: Ne

Série Borderlands patří mezi legendy akčních RPG stříleček, které dnes označujeme jako looter shooter. Dlouhých sedm let jsme však museli čekat, než Gearbox vezme otěže zpátky do svých rukou a pokusí se sebrat hrám jako Destiny nebo Division dominanci v tomto herním žánru. Tentokrát se však vydáme daleko za hranice Pandory, kde se pokusíme zastavit temné plány dvojčat Calypso. Jako jeden ze čtyř nových Vault Hunterů se budeme muset vypořádat s touto hektickou akcí. Každý však bude disponovat propracovaným a unikátním stromem dovedností. Těšit se také můžete na známé postavy nejen z předchozích dílů, ale také například ze spin-offu Tales from the Borderlands. Narozdíl od konkurence se Borderlands vyznačuje originální komiksovou stylizací a svérázným humorem.

Hru můžete předobjednat na Xzone.

NHL 20

  • Platformy: PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 13. září 2019
  • Lokalizace: Ano

Zdá se, že NHL letos moc fanoušků nenadchne. Přechod na nový engine se stále nekoná a na osobních počítačích si hru také nezahrajeme. Co teda přinese nový ročník za změny? Tou nejvýraznější je nejspíše nový mód nazvaný Eliminator. Zde se v různých disciplínách postaví proti sobě živí hráči v pavoukovém turnaji, ze kterého vzejde pouze jediný vítěz. Battle Royale se dá napasovat skutečně kamkoliv. Dále se pak v EA Sports zaměřili na autentičnost zakončení, které má přinést nové možnosti a zároveň by mělo charakterizovat jednotlivé hvězdy NHL. K tomu přibudou i nové animace golmanů a spoustu dilčích změn v samotné hratelnosti. No...uvidíme.

Hru si můžete předobjednat na Xzone.

The Surge 2

  • Platformy: PC, PS 4 a Xbox One
  • Datum vydání: 24. září 2019
  • Lokalizace: Ne

Příjemným překvapením se před dvěma lety stala hra The Surge a vlastně se tak pasovala do role futuristického Dark Souls. Již v září se však dočkáme pokračování a dle dostupných informací můžeme očekávat opravdu hodně změn. Nový příběh se odehrává v Jericho City a herní kulisy tak prokouknou a zvětší se prostor ve kterém se budete moci pohybovat. Nepřátelé by měli být mnohem chytřejší a agilnější. Do vínku dostanou schopnost vás pronásledovat klidně i přes různé překážky a žebříky. Vrací se i soubojový systém, se zaměřením na jednotlivé končetiny protivníků. Funguje na pobodném principu jako v prvním díle, v tom druhém však jeho pomocí dokážete vytvořit slabá místa i proti obrovským nepřátelům. Novinek nás však čeká mnohem víc: upravené vylepšování a craftění, rozsáhlejší příběh, přepracovaný blokovací systém a jiné. The Surge 2 se tak zdá jako mnohem větší a proracovanější hrou než jeho první díl a to my si necháme líbit.

Hru můžete předobjednat na Xzone.

FIFA 20

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Datum vydání: 27. září 2019
  • Lokalizace: Ano

Druhá fotbalová hra v jednom měsíci, kdo by to byl řekl. Asi každý kdo se o tento virtuální sport alespoň trochu zajímá. Stejně jako PES 2020 má FIFA 20 za sebou velké boje o licenční práva. Ačkoliv tento fotbal v podání EA Sports ztratil Juventus Turín pořád má v rukávu většinu populárních soutěží po celém světě, včetně Ligy Mistrů a Evropské Ligy. Mnozí by tak mohli říct, že FIFA bude vítězem, jak však dobře víme licencované známky nejsou to, co vytváří dobrou hru. Nás bude zajímat především gameplay. Ten by se měl opět dočkat nějakých změn, které mají vést k plynulejší hře více připomínající reálný fotbal. Očekávejte tak změnu v bránění a také v pohybu hráče s balónem i v soubojích jeden na jednoho. Přepracované budou i standartní situace a umělá inteligence počítačem řízených hráčů. Největším lákadlem letošního ročníku je však režim Volta, který nám slibuje návrat fotbalu do ulic a potěší tak všechny fanoušky, kteří již dlouhých sedm let volají po návratu FIFA Street.

Hru můžete předobjednat na Xzone.

Další hry, které vycházejí v září

  • Final Fantasy VIII Remastered – 3. září na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Green Hell – 5. září na PC
  • Monster Hunter World: Iceborne – 6. září na PC, PS4 a Xbox One
  • Blasphemous – 10. září na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Utawarerumono: Zan – 13. září na PS4
  • NASCAR Heat 4 – 13. září na PC, PS4, Xbox One
  • Devil's Hunt – 17. září na PC
  • Daymare: 1998 - 17. září na PC
  • Truck Driver – 19. září na PC, PS4 a Xbox One
  • Rain of Reflections – 20. září na PC
  • The Legend of Zelda: Links Awakening - 20. září na Nintendo Switch
  • Mario Kart Tour - 25. září na iOS a Android
  • Contra: Rogue Corps - 26. září na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Code Vein - 27. září na PC, PS4 a Xbox One

Takové bude herní září roku 2019. V komentářích nám určitě dejte vědět na jakou hru su nejvíce těšíte vy a proč. Zároveň obnovujeme i anketu, abychom se dozvěděli jaká je nejočekávanější hra komunity Zing.cz pro tento měsíc. Těšíme se zase příští měsíc u dalšího herního menu.

ANKETA: Nejočekávanější hra září 2019 podle komunity Zing.cz

Hry a herní předměty koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. Vaše nákupy na Xzone.cz a GameExpres.sk pomáhají rozvoji Zingu. Děkujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama