Zářijové herní menu 2014
Speciály Článek Zářijové herní menu 2014

Zářijové herní menu 2014

Michal Burian

Michal Burian

6

Destiny, Wasteland 2, The Vanishing of Ethan Carter, Stronghold Crusader 2, FIFA 15, NHL 15, Sherlock Holmes: Crimes & Punishments a další hry.

Reklama

Na polích je úroda ve většině případů sklizena, ta herní ale teprve začíná. Přivítejme společně devátý měsíc roku, který sebou přináší nejen chladnější počasí, ale také spoustu her. Vývojáři jich na letošní září připravili značné množství. Pojďme se na ně společně podívat.

2. září bude ve znamení PlayStation 4 verze free-to-play střílečky Warframe a pro PC a Mac dorazí čtvrtý díl oblíbeného simulátoru života The Sims. Bohužel nebude obsahovat bazény a batolata, což fanoušci nesou dosti špatně a dokonce založili petici. Ta zatím nepomohla změnit názor Maxisu, potažmo EA.

Další dva dny přinesou pro handheld PlayStation Vita arkádové survival dobrodružství Don’t Starve a válečnou kreslenou příběhovou adventuru Valiant Hearts: The Great War pro iPhone a iPad.

5. září bude následovat zombie apokalypsa v podobě Dead Rising 3 na PC a dlouho očekávaná real-time strategie Planetary Annihilation pro PC, Mac a Linux. Planetary Annihilation vám umožní ovládnout celou galaxii.

5. září si rovněž vybrali příznivci Transport Tycoon či Railroad Tycoon, kteří chystají strategii s prvky simulace Train Fever. Ve hře budete budovat železniční infrastrukturu, stejně tak dopravní silnice v postupně se rozvíjejícím světě.

9. září není nutno ani zmiňovat, v kalendářích mají tento den poznamenaný všichni příznivci stříleček na konzolích. Pro novou i starou generaci konzolí PlayStation a Xbox totiž vychází velmi nadějné Destiny od bývalých tvůrců série Halo. Vydavatelství Activision do hry vkládá velké naděje, stejně tak spousta hráčů.

Vždy aktuální jízdní řád her naleznete v naší speciální sekci.

Pokud vás Destiny nezaujalo, tak se budete moci od 10. září vyřádit v NHL 15 slibující ještě realističtější hokej díky využití Ignite engine. 12. pak bude následovat PC verze Fable Anniversary a 16. bojovka Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution pro PC, PS3 a X360. O dva dny později, 18. září, vychází The Keep, old-school RPG pro Nintendo 3DS od českého Cinemaxu.

Další velkou a zajisté nepřehlédnutelnou hrou měsíce bude pokračování legendárního RPG Wasteland. Wasteland 2 od inXile vybralo na Kickstarteru necelé tři miliony dolarů. Do post-apokalyptického světa se budeme pomoci vydat již 19. září.

Tvůrci Worms vyměnili bitvy červů za ovečky. Ve Flockers budete 19. září na PC, PS4 a Xbox One provázet stádo ovcí z jednoho místa na druhé.

Jestliže nám Firefly Studios nemažou med kolem pusy, tak 23. září by měl světlo světa spatřit právoplatný nástupce strategie Stronghold Crusader. Druhý díl půjde ve šlépějích svého slavného předchůdce a měl by navrátit značce lesk, jenž ztratila se Strongholdem 3.

Ve stejný den nesmíme zapomenout ani na moderní předělávku rubačky Gauntlet lákající na náhodně generované dungeony s dobrodružstvím až pro čtyři hráče v kooperaci - online nebo offline.

Příznivci fotbalu nebo akční adventury si mohou přijít na své 25. září. To totiž vychází FIFA 15 na PC a obě generace konzolí a zároveň zajímavé The Vanishing of Ethan Carter od Astronauts pro PC. 28. září se zase nastartují na PC motory stíhaček, těžkých bombardérů a dalších letadel v IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad.

Závěr měsíce, tedy 30. září, si pro sebe vyhradila detektivka Sherlock Holmes: Crime & Punishments (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360) slibující nové metody vyslýchání a závody Forza Horizon 2 zasazeny do jižní Evropy, kde se bude konat festival Forizon exkluzivně pro Xbox One a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama