Závodní hry potřebují novou generaci konzolí, myslí si tvůrce Blur
Blur Novinka Závodní hry potřebují novou generaci konzolí, myslí si tvůrce Blur

Závodní hry potřebují novou generaci konzolí, myslí si tvůrce Blur

Michal Burian

Michal Burian

17

Ex- designer v Bizarre Creations si myslí, že závodní hry potřebují novou generaci konzolí, aby se mohli posunout dopředu.

Reklama

Závodní hry mají se současnou generací konzolí za sebou dlouhou cestu. Ať už jde o arkádové hry ve stylu Motorstorm, Need for Speed, Race Driver GRID nebo o simulátory v čele s Forzou a Gran Turismem. Vývojáři se neustále snaží své hry na současných konzolích vylepšovat, to ale nepůjde věčně.

Gareth Wilson, ex-designer v Bizarre Creations, si myslí, že pokud vydavatelské společnosti chtějí nové závodní hry, musí se přesunout na další generaci konzolí.

"Závodním hrám se vždycky daří dobře, když vyjde nová konzole. Vývojáři mohou vytvořit nový fyzikální engine a lepší grafiku. Ke konci cyklu konzole je ale tohle vždycky těžké."

To samé se dá říci pochopitelně o každém žánru her. Wilson nicméně poznamenal, že aby tvůrci mohli splnit požadavky fanoušků, potřebují technologický skok, který jim umožní nové konzole.

"S dalším hardwarem bychom měli být schopnosti vytvořit funkce na nové úrovni a ponořit se do kvality," dodal Gareth Wilson pro OXM.

Tak uvidíme, neoficiální informace zmiňují, že bychom se nástupců konzolí PlayStation 3 a Xbox 360 mohli dočkat již brzy. Na letošní E3 však oznámení od Microsoftu ani Sony neočekáváme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama