Záznam z hraní na Xbox One bude v rozlišení 720p při 30fps
Novinka Záznam z hraní na Xbox One bude v rozlišení 720p při 30fps

Záznam z hraní na Xbox One bude v rozlišení 720p při 30fps

Michal Burian

Michal Burian

25

Nahrávky budou o něco v horší kvalitě. Pátá Forza totiž poběží v rozlišení 1080p při 60fps.

Reklama

Již nějaký čas víme, že konzole Xbox One nabídne funkci DVR, která vám umožní zaznamenávat posledních pět minut z vašeho hraní a i posledních 30 vteřin (především pro povedené killy). Dnes jsme se ale dozvěděli, jaká bude kvalita samotného záznamu.

Marc Whitten z Microsoftu totiž IGN prozradil, že video z vašeho hraní bude v rozlišení 720p při 30 snímcích za sekundu. To je překvapení, protože například pátá Forza poběží v rozlišení 1080p při 60fps. To znamená, že kvalita videa nebude odpovídat samotné hře.

Záznam z vašeho hraní se bude ukládat do cloudu, kde s ním budete moci dále pracovat, různě ho upravovat a nakonec ho i sdílet na sociálních sítích apod. V konzoli si tak postupně budete moci vytvořit sbírku povedených záběrů a s nimi se následně pochlubit kamarádům. Přístup k videím by měl být možná i přes záložku dané hry, stejně tak v Xbox One Guid.

Připomeňme, že konkurenční PlayStation 4 dokáže zaznamenávat posledních 15 minut z vašeho hraní. Pomocí tlačítka Share na DualShocku 4 si budete moci jednotlivá videa přehrát, upravit a sdílet napříč sociálními sítěmi přes Ustream.

O víkendu bylo rovněž potvrzeno, že hardware next-gen konzole Xbox One byl aktualizován a je nyní mnohem lepší. K dispozici už ho mají i vývojáři spolupracující s Microsoftem.

Xbox One vyjde v listopadu letošního roku (u nás až v roce 2014) a PlayStation 4 se očekává na trhu koncem tohoto roku. U nás by měl být k dispozici, avšak v omezeném množství.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama