Cyberpunk 2077 Novinka Zbraně v Cyberpunku 2077

Zbraně v Cyberpunku 2077

Martin Pritula

Martin Pritula

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

I zde se můžeme těšit na obrovskou varietu.

Reklama

Posledním tématem, které zaznělo v dnešní konferenci Night City Wire byly zbraně - podívat se tak můžeme na nový gameplay trailer a dále jsme se dozvěděli mnoho podrobností z následujícího rozhovoru, ve kterém nám jeden z vývojářů zbraně podrobně představil.

 

První zajímavou informací je, že se zbraně dělí do třech kategorií. Těmi jsou:

  • Power weapons
  • Tech weapons
  • Smart weapons

Power weapons jsou velmi podobné těm, které známe a jako běžné zbraně i fungují – tedy s jediným rozdílem. Jejich projektily se dovede odrážet od okolních povrchů, což můžete využít ke snadné likvidaci skrytého cíle.

Tech weapons naopak využívají elektromagnetickou energii, díky které získávají projektily neobyčejnou průraznost. Za pomocí nich se tak můžete snadno zbavit cíle, který je schovaný za zdí, nebo cíle, který vůbec netuší, že jste poblíž.

Smart weapons jsou, jak již název vypovídá technicky velmi vyspělé a jejich projektily sami najdou svůj cíl. To přijde vhod například, když se váš cíl velmi rychle pohybuje či se před vámi snaží utéct.

Dále jsme se dozvěděli o tom, jak bude možné jednotlivé zbraně získat. Spoustu zbraní bude možné zakoupit v k tomu určených obchodech, ale ty nejlepší bude možné získat pouze od nepřátel nebo pokud budete mít štěstí a nějakou naleznete.

Následně jsme se dočkali ještě dalšího rozdělení – zbraně budou rozděleny od běžných až po vzácné a legendární, přičemž každá legendární zbraň vám nabídne unikátní schopnosti. K jejich získání ale budeme muset učinit obtížná rozhodnutí – jako příklad bylo uvedeno zabití postavy kvůli její zbrani nebo její ušetření, protože jí budete mít v oblibě.

Poslední informací, které se tvůrci v tomto úseku věnovaly byly modifikace. Ty se dělí do dvou skupin: příslušenství (tlumiče, puškohledy, kolimátory) a softwarové modifikace, což jsou čipy, které vylepšují statistiky vaší zbraně.

Hra vyjde 19. listopadu na PC, PS4, Xbox One a dále také na nadcházející generaci konzolí, konkrétně na Xbox Series X a PlayStation 5. Majitelé PS4/Xbox One verzí se mohou těšit při koupi PS5/Xbox Series X na upgrade zdarma.

Cyberpunk 2077 a spoustu doplňků si můžete zakoupit v Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama