Zdarma pro PC netradiční Jalopy a adventura Rime
Rime Novinka Zdarma pro PC netradiční Jalopy a adventura Rime

Zdarma pro PC netradiční Jalopy a adventura Rime

Michal Burian

Michal Burian

1
Platformy Windows PC

Survival s Trabantem a dobrodružství malého chlapce na záhadném ostrově.

Reklama

Dnes pro vás máme informaci o dvou hrách zdarma. Začneme netradičním survival simulátorem Jalopy, který rozdává Humble Store do sobotních 19. hodiny. Stačí mít účet v obchodě, odebírat novinky na e-mail a hra je vaše napořád. A o co jde? V Jalopy se stanete dobrodruhem v 80. a 90. let minulého století a vydáte se na cestu z NDR přes Československo, Maďarsko, Jugoslávii a Bulharsko až do Turecka.

Cesta ale nebude snadná. Trabant je pomalé, malé vozidlo, které se často porouchá. Po cestě ho musíte opravovat, avšak nejprve na koupi součástek musíte mít peníze. Ty získáte riskantním pašováním zboží přes hranice, případně jednoduší cestou - v generovaném světě se nacházejí zapomenuté krabice s léky a dalšími věcmi, které po naložení do malého kufru Trabanta můžete prodat v obchodě. Ovšem moc krabic se do kufru nevleze a navíc musíte myslet na případně opravy po cestě a dostatek paliva. Často se tak budete rozhodovat, co vlastně sebou budete vozit.

Jalopy vyšlo v roce 2018 a podle ohlasů hráčů jde o povedenou a zábavnou hru, tak můžete vyzkoušet. Jo a pokud byste chtěli mít Jalopy na Steamu, je tady jedna možnost. Na Humble Store si totiž můžete za dolar koupit kupón, abyste si hru aktivovali na Steamu, kde jinak stojí 12,49 euro.

Druhou hrou je Rime. To rozdává ji Epic Games Store do 30. května. Rime jsme v recenzi nazvali odpočinkovým dobrodružství na tajuplném ostrově. Čeká vás dobrodružství malého chlapce, který postupně objevuje ostrov a řeší hádanky.

"RiME se povedl. Je to sice krátká, ale zábavná cesta na tajuplný ostrov, která může oslovit hráče každého věku. Budete postupně poznávat jednotlivé lokace, stejně jako zvolna odkrývající se příběhové pozadí. Nádherné umělecké zpracování sráží dolů technická nedotaženost verze pro stolní počítače," verdikt naší recenze - 8/10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama