Ze Shadow of War zmizí mikrotransakce a lootboxy
Middle-earth: Shadow of War Novinka Ze Shadow of War zmizí mikrotransakce a lootboxy

Ze Shadow of War zmizí mikrotransakce a lootboxy

Michal Burian

Michal Burian

9
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Další vydavatelská společnost dostává rozum a odstraní ze své hry otravné mikrotransakce a nesmyslné lootboxy.

Reklama

Mikrotransakce a jejich modernější podoba ve formě lootboxů se objevují ve většině her. Zejména na konci loňského roku jsme se dočkali několik kontroverzí. Mezi ně se řadí zejména Star Wars: Battlefront 2 a Need for Speed: Payback od společnosti Electronic Arts a Middle-earth: Shadow of War. U prvních dvou jmenovaných titulů byla situace po negativních recenzí a komentářů hráčů značně vylepšena. Dnes bylo rozhodnuto, že se „přestavby“ dočká i nejnovější dobrodružství ze světa Pána prstenů.

Studio Monolith za podpory Warner Brosu odstraní ze Shadow of War mikrotransakce, včetně lootboxů. V oficiálním prohlášení se dočteme, že kupování skřetů za reálné peníze podkopávalo srdce hry a systému Nemesis. Jen škoda, že si to vývojáři uvědomili až dnes, když Shadow of War vyšel koncem září minulého roku. Ale lepší pozdě než nikdy. Nemesis systém je totiž srdcem Shadow of War.

„Základní premisou Nemesis systému je schopnost budovat vztahy s vašimi spojenci a nepřáteli v dynamickém otevřeném světě. Nákup skřetů přes Market je ale okamžitý a my jsme si uvědomili, že touto volbou riskujeme srdce naší hry, tedy Nemesis systém. Ten do hry přináší unikátní menší příběhy a konfrontaci s nepřítelem. Když si ale nějaký hráč skřety koupí, tak o tohle přichází. Navíc jen to, že si je můžete koupit, u mnohých snižuje ponoření do světa a nabourává výzvu spočívající v budování vaší armády a pevností,“ píše studio Monolith v prohlášení.

V Shadow of War postupně dojde k odstranění mikrotransakcí a lootboxů. Možnost koupit si in-game zlato a truhly skončí 8. května. hráči budou mít čas si za pořízené zlato koupit věci do 17. července. Poté bude měna odstraněna, stejně tak truhly a Market ve hře.

Pokud čekáte na nějaké novinky, tak i těch se dočkáte. Monolith mají v plánu rozšířit Shadow Wars, kde bráníte pevnosti proti armádě samotného Saurona. Tato část hry bude vylepšena o nové příběhové prvky a mělo by dojít k eliminaci repetetivnosti za pomoci nových herních prvků. V budoucnu máme čekat další aktualizace, včetně upgradu Nemesis systému, nových skinů, vylepšeného gear systému nebo progrese.

Middle-earth: Shadow of War vyšlo na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama