Zemřel Kevin Conroy, hlas herního Batmana
Novinka Zemřel Kevin Conroy, hlas herního Batmana

Zemřel Kevin Conroy, hlas herního Batmana

Filip Svoboda

Filip Svoboda

7

Namlouval i animovaného strážce Gothamu.

Reklama

V nedožitých sedmašedesáti letech zemřel americký herec a dabér Kevin Conroy. Známý je díky propůjčení hlasu hernímu Batmanovi, a to na ploše arkhamské trilogie a bojovek Injustice, naposledy jsme ho mohli slyšet v Multiversus. Batman ale Conroyovým hlasem promluvil také v animovaných seriálech.

Právě jeho seriálová kolegyně Diane Pershing hercův odchod potvrdila. „Nějakou dobu byl nemocný, ale k radosti všech svých fanoušků věnoval hodně času conům. Bude velmi chybět nejen hercům seriálu, ale i fanouškům po celém světě. (...) Odpočívej v pokoji, příteli,“ napsala v příspěvku na facebooku.

Conroyova herecká kariéra se začala rozjíždět na konci sedmdesátých a v osmdesátých letech, kdy účinkoval převážně v televizních filmech. Osudovou se mu stala ale právě role Batmana, nejprve animovaného (od roku 1992), později i videoherního. V seriálu Batwoman si pak zahrál i live-action verzi Bruce Wayna.

Pokud jde o další herní dabing, zaslechnout jsme herce mohli také v titulech Crusaders of Might and Magic, Jak & Daxter: The Precursor Legacy a Max Payne 2: The Fall of Max Payne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama