Zima a strach. Drsná realita strategického survivalu Frostpunk
Frostpunk Novinka Zima a strach. Drsná realita strategického survivalu Frostpunk

Zima a strach. Drsná realita strategického survivalu Frostpunk

Michal Burian

Michal Burian

15
Platformy Windows PC

Datum vydání a informace o fyzickém vydání doprovází nový trailer.

Reklama

Frostpunk vyjde 24. dubna letošního roku. Fanoušci This War of Mine nebo Anomaly se mohou v tento den těšit na novou hru od polského studia 11 bit, které připravilo survival strategii zaměřenou na přežití v drsných podmínkách. Ty prezentuje nový trailer. Zima a strach, to je drsná realita tohoto titulu.

„Chtěli jsme hru vydat před koncem prvního čtvrtletí, ale nakonec jsme mírně posunuli vydání. Důvod je jednoduchý, potřebovali jsme více času k vyladění hry, která je podle našeho názoru dosud nejlepším projektem firmy. Produkční hodnota je pro nás vždy nejdůležitější a bezchybná a vyvážená hra je zásadní pro to, aby se hráči bavili. S This War of Mine jsme přinesli jedinečnou hru o morálních rozhodnutích, s Frostpunkem tyto morální rozhodnutí posouváme za zcela novou úroveň,“ řekl Grzegorz Miechowski, výkonný ředitel 11 bit studios.

Frostpunk se bude prodávat i ve fyzické edici. Ta digitální bude stát 30 dolarů, zatímco fyzická 35 dolarů a je ve formě speciálního viktoriánského vydání. Tato speciální edice zahrne knihu New London - The Art of Frostpunk s nádhernými kresbami a koncepty z ledového města ve Frostpunku. Později by měl Frostpunk dorazit i na PlayStation 4 a Xbox One.

19. století mělo být vrcholem lidského úspěchu. Místo toho se ukázalo být koncem moderní civilizace. V roli starosty posledního města na Zemi je vaší povinností řídit jak občany, tak infrastrukturu. Dostane na starost skupinku lidí v zamrzlém světě, kde lidstvo drží při životě parní technologie umístěna ve středu post-apokalyptického městečka. Ta generuje tolik potřebné teplo. Opět se můžete těšit na obtížná rozhodnutí, která budete muset učinit. Budete muset dávat pozor na morálku svých lidí, jejich náladu a celkově na jejich životy. Vy budete rozhodovat o tom, co budou dělat, kam půjdou, jak se zachovají... Vždy si ale musíte pamatovat, že hlavní je, aby komunita přežila. Ruku k dílu přiloží i děti.

Postupně vytvoříte město poháněné párou. Stanovíte zákony a pravidla, kterými budete řídit poslední baštu lidstva. Zabezpečíte zásadní zdroje potřebné k přežití. Prozkoumáte zmrzlou pustinu a hlavně učiníte rozhodnutí, která budou pro vás těmi nejlepšími. Budete brát ohled na ostatní?

Vaše post-apokalyptické městečko budou držet při životě automatony. Jde o obrovské stroje s parním pohonem. Tyto stroje jsou technologickým vrcholem a příkladem toho, jak lidé mohou využívat technologii k přežití v extrémních podmínkách. Parní stroje nahradily člověka v tvrdé práci a mohou být použity na rizikových místech a při nebezpečných úkolech. Jde o velmi praktický nástroj v boji o přežití v extrémně nepříznivých podmínkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama