Cyberpunk 2077 Článek Životní volby v Cyberpunku 2077

Životní volby v Cyberpunku 2077

Jan Urbančík

Jan Urbančík

20
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Důležitou volbu učiníme ve hře už na začátku.

Reklama

Dnešek se nesl ve znamení druhé epizody Night City Wire a v ní jsme se kromě nových gameplay záběrů dočkali také bližších informací ohledně toho, jaké si zvolíme příběhové pozadí. Už nějakou dobu víme, že na výběr bude Nomad, Street Kid a Corpo. Tato volba však bude mít větši vliv, než si možná myslíte.

Pokud zvolíme Nomáda, nezačneme přímo v Night City, ale v oblasti zvané Badlands, kde Nomádi žijí. Jsou to lidé, kteří jsou zvyklí na tento způsob života a nechtějí žít ve městě. My se ale jakožto V přesto rozhodneme se do Night City podívat a naším hlavním úkolem bude na úvod vůbec se do města dostat a začít tam nový život. Vývojáři však připomínají, že do Badlands se můžeme podívat, i když nezačneme jako Nomád. Je to ale poměrně nebezpečné místo, a tak bychom jeho návštěvu měli důkladně zvážit.

Jakožto Street Kid, jak už název napovídá, ve městě žijeme už od narození, známe všechny různé zákoutí Night City, slang a obecně víme, jak to ve městě chodí, což nám samozřejmě v některých misích může výrazně pomoct.

Pokud se rozhodneme začít jako Corpo, budeme se pohybovat v kancelářích společnosti Arasaka. To nám zase pomůže v dialozích, protože jako zkušení byznysmani dokážeme číst mezi řádky.

Každé z uvedených příběhových pozadí nám zaručí unikátní možnosti v dialozích, což znamená, že každý úkol půjde vyřešit mnoha různými způsoby a dokonce mohou vést k úplně novému questu.

Většinu úkolů nám pak zadávají tzv. Fixeři. Ti fungují jako prostředníci mezi lidmi, kteří mají nějaký problém, a těmi, kteří ho mohou vyřešit, tedy námi. Fixerů je ve městě několik, každý se pohybuje v určité části města a opět tak záleží, jaké příběhové pozadí si vybereme. Pokud začneme jako Street Kid, budeme se pohybovat v oblasti Heywood a nejčastěji se setkáme s Fixerem jménem Padre. Ale opět, i pokud začneme například jako Nomád, můžeme tohoto Fixera potkat, pokud se do Heywoodu vypravíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama