Zmatky ohledně vydání NieR: Automata na PC, na Xboxu asi vůbec
NieR: Automata Novinka Zmatky ohledně vydání NieR: Automata na PC, na Xboxu asi vůbec

Zmatky ohledně vydání NieR: Automata na PC, na Xboxu asi vůbec

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

31

Také se dovíte, kdy bude nový live stream, kouknete se na záznam vysílání pro Dengeki, na televizní reklamu, dovíte se něco o DLC a on-line systému android.

Reklama

Aktualizace: Square Enix v nejnovějším traileru uvedla, že PC verze NieR: Automata vyjde 10. března na Steamu, tedy o pouhé tři dny později. PO pár minutách byl ale trailer upraven a již na něm nic takového není k vidění. Musíme si počkat na oficiální vysvětlení.

Dnešní trailer

Původní zpráva

Akční nářez NieR: Automata má na konzoli PlayStation 4 vyjít 7. března. Pokud jste zkoušeli demo, určitě se na tenhle titul náležitě těšíte. Square Enix má v plánu uvolnit i PC verzi, ale jak to vypadá, NieR: Automata pro PC bude krapet opožděn.

V nedávném live streamu totiž producent NieRu: Automata, Yosuke Saito, uvedl, že může být Steam verze hry mírně opožděna. I když na ni prý v současné době PlatinumGames pracují, Yosuke Saito prohlásil, že budou [PlatinumGames a Square Enix] muset udělat něco s pirátstvím, které platformu PC vyloženě zamořuje.

Yosuke Saito také řekl, že některé "určité novější hry" byly na PC prolomeny už v době jejich startu, což PlatinumGames vnímá velice špatně. Yosuke Saito osobně tvrdí, že NieRu: Automata bude na Steamu prolomen nedlouho od startu a tak je téměř jisté, že právě proto nebude hra vydána společně se svou sesterskou verzí pro PS4.

Jen tak na okraj připomínáme, že Square Enix do svých her implementuje Denuvo, takže bude zajímavé zjistit, jestli půjde u nového NieRu stejnou cestou.

Televizní reklama: No Restrictions Version

Možná se mezi čtenáři najdou i majitelé konzole Xbox One a rádi by si NieR: Automatu zahráli i na své konzoli. Tuto otázku před nedávnem rozebíral Yosuke Saito pro Neowin. Bohužel potvrdil skutečnost, že se na Xbox One hra nepodívá:

"Momentálně neplánujeme vydání hry na této platformě. Hlavním důvodem je to, že japonský trh není u Xboxu One moc silný, takže bylo rozhodnuto zaměřit se spíše na PlayStation 4, než naši snahu rozdělit na dvě platformy. Největším přínos při vývoji hry na jednu platformu je ten, že nemusíte svůj čas rozdělovat a můžete se více zaměřit na kvalitu. Není to tedy o tom, jestli je jedna platforma lepší než druhá. Z vývojového hlediska prostě můžete věnovat více času jen jedné platformě."

Pokud vám tyto informace stále nestačily, tak se těšte na tento čtvrtek. Square Enix plánuje na 23. únor (na 12 hodin našeho času) čtvrtý oficiální live stream NieRu: Automata. Vysílání se bude přenášet přes kanál YouTube.

Toto datum nebylo vybráno náhodně. 23. února vychází hra v Japonsku a live streamu se zúčastní režisér Yoko Taro, producent Yosuke Saito, herní designer studia PlatinumGames Takahisa Taura a další.

Live stream - 23. února

Během live streamu pro Dengeki ještě Square Enix prozradili pár dalších herních systémů, týkajících se on-line hraní. Jedním z nich je systém Android, který má na starosti "úmrtí" hráče. Když hráč zemře, zůstane na místě smrti Android. V jeho systému jsou uchované různé údaje (třeba i zásuvné čipy atd.) a po obnovení svého androidu si je můžete vzít zpět. Pokud znovu zemřete bez obnovovacího androidu, ztratíte vše, co jste již získali. Nejvíc to zamrzí v době, kdy už budete mít odehranou delší dobu.

V případech, kdy budete svého androida pouze "opravovat", může tento android po omezenou dobu bojovat po vašem boku. Navíc, pokud jste on-line, můžete objevit androidy dalších hráčů a opravit je. Pak můžete chvíli bojovat po boku ostatních hráčů. Ať už budete tyhle androidy opravovat nebo ne, můžete získat plug-in čipy ostatních hráčů a zjistit si tak jejich "tajemství".

Pro milovníky dodatečného obsahu ke stažení máme také dobrou zprávu. Na žádost dabéra androidu 9S, herce Natsukiho Hanae, se Square Enix rozhodla vytvořit další stahovatelný obsah. Hanae totiž chtěl vytvořit pro 2B kostým Caim z Drakengardu. Kdy ale bude vydán, to fakt nevíme.

A ještě, od 22. února bude na japonském PlayStation Store free téma pro PlayStation 4.

Dengeki PlayStation Live Stream #2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama