Změna uživatelského jména na PlayStationu se stává realitou
Novinka Změna uživatelského jména na PlayStationu se stává realitou

Změna uživatelského jména na PlayStationu se stává realitou

Jan Kalný

Jan Kalný

24
Platformy PlayStation PlayStation 4

Update se dostane do Preview Programu již brzy, pro všechny pak začátkem příštího roku.

Reklama

Je to jen necelý týden, co jsme vás informovali, že Sony chystá možnost změnit uživatelské jméno na vašem PlayStationu. Nyní už to máme konečně oficiálně černé na bílém, včetně všech potřebných informací.

Tou nejdůležitější je, že již brzy se tato novinka dostane do Preview Programu, ke kterému budou mít přístup vybraní uživatelé PS4, kteří se v minulosti podobného testování účastnili. První změna vašeho jména bude zadarmo, jakákoliv další změna vás ale bude stát pět až deset euro. Resp. deset euro (260 Kč) pro normální uživatele a pět euro (130 Kč) pro předplatitele PS+.

S tím zároveň souvisí, že budete mít také možnost kdykoliv vaše jméno změnit zpět na to předešlé, zdarma, a to z jednoho prostého důvodu. Oficiální blog totiž uvádí, že všechny hry, které vyšly po prvním dubnu 2018, včetně drtivé většiny těch, které vyšly před dubnem 2018, budou změnu ID podporovat bez problému - ale objeví se takové, které mohou vykazovat nějaké potíže. Může se stát, že nějaká starší hra prostě nebude změnu vašeho jména zvládat, v důsledku čehož vás například nepustí na svoje servery nebo bude zobrazovat jiné chyby. Sony naštěstí na svém webu nabídne kompletní seznam her, které takové problémy nedoprovázejí.

V neposlední řadě také budete mít možnost nechat ukazovat vaše staré i nové uživatelské jméno vedle sebe, aby vás přátelé poznali. Samotný update každopádně plnohodnotně vyjde začátkem příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama