Změny ve vedení Activision Blizzard
Novinka Změny ve vedení Activision Blizzard

Změny ve vedení Activision Blizzard

Martin Zavřel

Martin Zavřel

11
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Výměna na nejvyšším postu.

Reklama

Jednou z největších firem herního průmyslu otřásá už třetí týden kauza žaloby ze strany státu Kalifornie, ke které se postupně přidávají stále další odhalení, jako je třeba naprosto nevhodné dotazování uchazečky o práci "zda je ráda penetrována" (v souvislosti s IT zabezpečením, ale dvojznačnost dotazu byla více než zřejmá) nebo odhalení, že jednu dobu byly na firmě instalovány kamery na záchodech.

Po všemožných výmluvách, omluvách a ujištění (můžete si připomenout jejich plné znění v našem přehledném shrnutí celé kauzy), stávkách zaměstnanců i hráčů, prohlášení herních médií, že nebudou psát o hrách této firmy a samozřejmě také propadu akcií (i když ne tak velkém, jak byste čekali) konečně začaly padat hlavy. Konkrétně došlo rovnou na prezidenta Blizzardu, kterým byl od roku 2018 J. Allen Brack.

Na jeho místo nastupuje dvojice, která má nadále firmu vést společně. Jejich jména jsou Jen Oneal and Mike Ybarra. Jen byla v minulosti ředitelkou studia Vicarious Visions (které je nyní součástí Blizzardu a dokončuje remake Diablo 2). Od ledna se podílela na Diablo a Overwatch sérii jako výkonná viceprezidentka vývoje.

Změny ve vedení Activision Blizzard

Mike roky pracoval pro Xbox a k Blizzardu se přidal v roce 2019 jako výkonný viceprezident a generální manažer platformy a technologie, odkud dohlížel na evoluci Battle.net a vývojové služby organizace.

Změny ve vedení Activision Blizzard

Zahraniční novináři kromě jiného upozorňují, že odchod dalšího klíčového veterána z řad Blizzardu nepochybně povede ke zvýšení vlivu Activision a jeho vedení v této organizaci. Zda to bude znamenat změny k lepšímu, ať už po stránce pracovních podmínek pro zaměstnance nebo množství a kvality her, to se teprve ukáže. Firma ale hledá zhruba 2000 zaměstnanců do svých řad - není těžké si představit, že při všem tomhle dění se řadě potenciálních kandidátů nebude chtít pracovat právě zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama