Zmizí nejnovější GTA ze světa kvůli Brazílii?
Grand Theft Auto Novinka Zmizí nejnovější GTA ze světa kvůli Brazílii?

Zmizí nejnovější GTA ze světa kvůli Brazílii?

Michal Burian

Michal Burian

14

Brazilský soud žádá Rockstar, aby okamžitě ukončil distribuci Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City kvůli jedné skladbě, která se objevila v Ballad of Gay Tony + detaily.

Reklama

Celá kauza okolo jedné jediné skladby, jež se objevila v datadisku Ballad of Gay Tony na diskotéce, je dost zamotaná. Vše vzniklo kvůli písničce Daniel Haaksman – Kid Conga feat. MC Miltinho, která podle brazilského soudu používá neoprávněně motivy jednoho brazilského skladatele, i když se skladba nachází na iTunes.

Za celý soudní proces může pan Hamilton Lourenco da Silva, otec MC Miltinha (chlapec, který v songu prospěvuje), který vyhlásil společnosti Rockstar kvůli jedné jediné skladbě, na níž mají tvůrci hry práva, válku. Rockstar se pochopitelně začal bránit a podložil soudu dokumenty o použití skladby a koupení práv. Soudci však tento materiál nestačil a podle dostupných informací mu vadí, že se na dokumentu nacházející podpisy lidí, kteří s celou kauzou nemají nic společného.

Soud nakonec rozhodl ve prospěch žalobce. Rockstar musí okamžitě stáhnout z trhu Grand Theft Auto: Episodes from Liberty a zamezit digitální distribuci přídavku Ballad of Gay Tony, a to ve všech třech verzích – PC, PlayStation 3 i Xbox 360.

Celá kauza má další velký háček. Do soudního procesu je ještě zamotaná společnost Synergex a německá firma Man Recordings. Právě poslednímu jmenovanému subjektu Rockstar pravděpodobně vděčí za výše zmíněný soud a velké pokuty, protože lidé z Man Recordings měli na starosti soundtrack v Ballad of Gay Tony.

Šušká se dokonce o tom, že se brazilský soud nespokojil pouze se zákazem prodávat hru v Brazílii, Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City zakázal celosvětově. O tom však v současné době vedení Rockstaru podle vyjádření vůbec neví a snaží se zjistit potřebné detaily.

Pro úplnost dodejme, že pokud Rockstar nestáhne hru z trhu, hrozí firmě pokuta z prodlení, a to 3000 dolarů za každý den (přibližně 53 tisíc korun).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama