Známe grafické režimy a HW požadavky remaku Dead Space
Dead Space Remake Novinka Známe grafické režimy a HW požadavky remaku Dead Space

Známe grafické režimy a HW požadavky remaku Dead Space

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Hráči na konzolích si budou volit mezi 60 FPS a 4K s ray tracingem.

Reklama

Před pár dny byl vydán launch trailer na očekávaný remake Dead Space a vývojáři z Motive s dalšími novinkami nezaháleli. V pátek večer totiž zveřejnili oficiální HW požadavky a režimy na konzolích.

Začneme tím druhým, protože dosud jsme vůbec nevěděli, jak titul na Xboxu a PlayStationu poběží. Nutno říct, že tweet je poměrně obecný a vypadá to, že pokrývá pouze PS5 a XSX, nikoli slabší Series S, snad se časem ještě dozvíme podrobnosti. Na výběr každopádně mají být dva režimy, jak už jsme v poslední době zvyklí. Mód kvality míří na 4K rozlišení (není specifikováno, jestli nativní, či dynamické) s ray tracingem při 30 FPS. Druhou možností je pak režim výkonu ve 1440p bez ray tracingu, ale zato s 60 snímky za sekundu.

Co se týče nároků na hardware, zůstaly stejné jako ty, o kterých jsme psali už před několika měsíci. V minimálních je uvedena grafická karta Radeon RX 5700 a GeForce GTX 1070, procesor pak Ryzen 5 2600X nebo Core i5-8600.

Abyste splnili ty doporučené, měli byste si připravit alespoň Radeon RX 6700 XT či GeForce RTX 2070. Docela vysoké jsou požadavky na CPU, uveden je zde Ryzen 5 5600X a Core i5-11600K.

V obou případech je dále požadavkem operační systém alespoň Windows 10, podpora DirectX 12, 16 GB RAM a nejméně 50 GB volného místa na disku, ideálně SSD.

Dead Space Remake vychází 27. ledna na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama