Známe HW nároky Avatar: Frontiers of Pandora
Avatar: Frontiers of Pandora Novinka Známe HW nároky Avatar: Frontiers of Pandora

Známe HW nároky Avatar: Frontiers of Pandora

Jan Urbančík

Jan Urbančík

16
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Ubisoft slibuje bohaté využití ray tracingu.

Reklama

Francouzská společnost Ubisoft dnes odhalila HW nároky pro chystaný titul Avatar: Frontiers of Pandora, zasazený do stejnojmenného světa ze známé filmové série.

Než přejdeme k samotným specifikacím, vývojáři uvádí několik informací. Hra má například silně využívat ray tracing, slíben je pro globální nasvícení, odlesky i stíny. Dále se zmiňuje podpora pro širokoúhlé monitory, detailní nastavení či technologie AMD Eyefinity a Nvidia surrond, chybět nebude ani benchmark pro vyzkoušení toho, jak vám hra běží.

Velmi pozitivní zprávou pak je, že Avatar nabídne všechny tři hlavní upscalovací technologie, tedy DLSS od Nvidie, FSR od AMD a XeSS od Intelu. FSR bude implementované ve verzi 3, tedy s možností generování snímků, DLSS 3 Frame Generation zřejmě ve hře nebude.

Co se týče samotné tabulky, připravit byste si měli 90 GB volného místa na svém SSD. HDD se opět vůbec nezmiňuje a zřejmě nemá oficiální podporu, stejně jako u řady jiných her z posledních měsíců. Dále budete potřebovat 16 GB RAM, operační systém Windows 10 či 11 a podporu API DirectX 12 (nikoli 12 Ultimate, jako třeba u Alana Wakea 2).

Zdroj: Ubisoft
Zdroj: Ubisoft

Minimální požadavky na nízké nastavení, 1080p s FSR Quality (upscale ze 720p) při 30 FPS uvádí procesor AMD Ryzen 5 3600 nebo Intel Core i7-8700K. Co se týče grafické karty, připravit byste si měli alespoň RX 5700 od AMD, GTX 1070 od Nvidie nebo Arc A750 od Intelu. U poslední grafiky je specificky zmíněna funkce Resizable BAR, kterou musíte mít zapnutou v BIOSu, jinak GPU od Intelu poběží velmi špatně (to platí obecně pro všechny hry).

Doporučené nastavení cílí opět na 1080p s FSR Quality, ale s vysokým nastavením a 60 FPS. Uveden je procesor Ryzen 5 5600X nebo Core i5-11600K. Grafická karta pak RX 6700 XT nebo RTX 3060 Ti.

Pokud byste si hru chtěli užít na ultra nastavení ve 4K (ovšem s FSR Balanced, tedy upscale z 1253p) a 60 FPS, budete potřebovat procesor AMD Ryzen 7 5800X3D nebo Intel Core i7-12700K. Uvedené grafické karty jsou pak téměř úplná špička, konkrétně RX 7900 XTX a RTX 4080.

Avatar: Frontiers of Pandora vychází 7. prosince na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama