Známe HW nároky hry Senua's Saga: Hellblade II
Novinka Známe HW nároky hry Senua's Saga: Hellblade II

Známe HW nároky hry Senua's Saga: Hellblade II

Jan Urbančík

Jan Urbančík

30
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

K dispozici budou všechny tři hlavní upscalovací technologie.

Reklama

Od vydání druhého Hellbladu nás dělí už jen několik týdnů a vývojáři ze studia Ninja Theory se dnes podělili o další důležité informace, které bude dobré vědět, pokud hrajete na PC. Dozvěděli jsme se totiž kompletní HW nároky.

Absolutní minimum, které musíte splnit, abyste měli zaručeno, že vám hra pojede, je procesor AMD Ryzen 5 2600 či Intel Core i5-8400, grafická karta pak Nvidia GTX 1070, AMD Radeon RX 5700 nebo Intel Arc A580, přičemž by měla grafika mít alespoň 6 GB paměti. Rozhodně nic drastického, ale smířit se budete muset s 1080p a Low nastavením. Pro Medium nastavení už byste potřebovali o generaci novější CPU a grafiku RTX 2070 či RX 5700 XT, u Intelu nicméně zůstává Arc A580. Nároky na VRAM se pak zvyšují na 8 GB.

Dalším krokem je Hight preset v rozlišení 1440p. Tam už se nároky zvyšují na Core i7-10700K, respektive Ryzen 5 5600X na straně CPU a RTX 3080 nebo RX 6800 XT, co se týče GPU. Poněkud zarážející je, že se po boku high-endu minulé generace objevuje Arc A770, přestože výše zmíněné grafiky jsou zhruba o 70 % výkonnější. Buď nějakým zázrakem hra běží na Intelu mnohem lépe než na kartách od AMD či Nvidie, nebo jsou specifikace poněkud nešťastně napsané.

Zdroj: Ninja Theory
Zdroj: Ninja Theory

Co se týče úplně nejvyšší mety, vývojáři uvádí High nastavení ve 4K, kde je požadován procesor Core i5-12600K nebo Ryzen 7 5700X a grafická karta RTX 4080 či RX 7900 XTX. Požadavky na VRAM se zvedly na 12 GB, což je ale méně, než nabízí obě zmíněné karty.

Pro všechny presety jinak platí, že budete potřebovat 16 GB operační paměti, 70 GB místa na disku (podporováno pouze SSD, nikoli HDD) a systém Windows 10 či 11.

Asi jste si ale všimli, že se v žádném sloupečku neobjevuje číslo s cílovými FPS. To mě přivádí k myšlence, že s uvedenými specifikacemi vývojáři míří na 30 snímků za sekundu, takto totiž titul poběží i na konzolích. Dole je ostatně uvedeno, že pro dosažení vyšších frame ratů či rozlišení můžete použít upscaling. Pozitivní je, že stejně jako v řadě dalších UE5 her zde budou k dispozici všechny hlavní technologie: DLSS, FSR a XeSS.

TSR od Epicu uvedeno není, ale pravděpodobně také nebude chybět, neboť je integrováno přímo do Unreal Enginu 5. Není ale jasné, zda bude hra nabízet podporu generování snímků. Uvedena je sice specificky podpora DLSS 3 a FSR 3, ale to ještě nemusí nutně znamenat potvrzení frame genu, kvůli poměrně matoucímu značení.

Senua's Saga: Hellblade II vychází 21. května na PC a Xbox Series X|S. Těšit se můžete na oficiální českou lokalizaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama