Známe vítěze International turnaje v Dotě 2
Dota 2 Novinka Známe vítěze International turnaje v Dotě 2

Známe vítěze International turnaje v Dotě 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11

Druhý ročník velkolepého turnaje The International je za námi, a my tak známe nové šampiony Doty 2. Tentokrát pochází z Číny.

Reklama

Podobně jako loni, i tentokrát byl International turnaj v Dotě 2, jenž se letos konal v americkém Seattlu, velmi napínavý a zdařilý. Díky možnosti sledovat všechny zápasy skrz samotného herního klienta a také díky poučení z loňska se navíc celý turnaj obešel bez výraznějších technických nebo organizačních chyb.

Důležitější ale je, kdo vlastně vyhrál. Rovný 1 milion dolarů, stejně jako speciální pohár, si tentokrát odnesl čínský tým iG. Ačkoliv byli původně poraženi největšími favority a vítězi loňského ročníku, ukrajinskými Na'Vi, stejně si probojovali cestu zpět na vrchol a nakonec Na'Vi porazili. Tým z Ukrajiny tedy svůj titul neudržel, a odnesl si "jen" 250 000 dolarů.

Řada ostatních týmů si však také odnesla určitý finační obnos. Zajímá vás, jaký? Čínský LGD odešel se 150 000 dolary, taktéž čínský DK si vybojoval 80 000. Zenith ze Singapuru a další čínský tým, EHOME, si odnesli o něco menší částku, 35 000, a vše uzavírá Orange z Malajsie a TongFu (ano, zase z Číny) s 25 000 dolary. Valve tedy bylo opravdu štědré, navíc je vidět, jaký národ měl na turnaji jasnou převahu.

Ani ostatní samozřejmě nezápolili nijak zle, ale nejlepší prostě nemohou být všichni. Doufejme tedy, že Valve bude s International turnajem pokračovat i v dalších letech. Konec letošního ročníku navíc pro samotnou Dotu 2 znamená, že můžeme brzy očekávat přidání dalších hratelných hrdinů, a nejspíš i další navýšení kapacity herních serverů, což neznamená nic jiného, než pozvání většího počtu hráčů. Stále však zůstává nezodpovězena otázka, kdy bude DotA 2 zpřístupněna úplně všem. Doufejme, že to nebude trvat dlouho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama