Známí vývojáři budou komunitě PlayStation doporučovat hry
Novinka Známí vývojáři budou komunitě PlayStation doporučovat hry

Známí vývojáři budou komunitě PlayStation doporučovat hry

Michal Burian

Michal Burian

4

Sony spouští The Creators, kde budou známé osobnosti doporučovat komunitě hry.

Reklama

Na Steamu od Valve již nějakou dobu funguje sekce kurátorů, kde herní vývojáři, redaktoři magazínů a i samotní hráči doporučují ostatním hry a pomáhají jim tak s výběrem, případně se díky nim můžete dozvědět o hře, o které byste jinak nevěděli. Něco podobného zkouší Sony.

Na PlayStation Store lze nově najít sekci The Creators, kde známé osobnosti z herního světa doporučují své tituly. Mezi kurátory je v současné době jen několik jmen. Mimo jiných Shuhei Yoshida, který v Sony zastává pozici šéfa všech studií, zakladatelka Media Molecule Siobhan Reddy a Hermen Hulst, což je hlavní vedoucí týmu Guerrilla Games. Překvapivě jsou mezi kurátory i samotná studia, konkrétně Psyonix, Double Eleven, Capy, Supergiant Games a Square Enix tým stojící za Final Fantasy XV.

Jak se dalo očekávat, vývojáři a šéfové významných společností doporučují především své tituly, ale najde se pár výjimek. Kupříkladu Yoshida zmiňuje indie plošinovku Downwell a Nioh, Reddy je podle všeho fanouškem simulátoru svatby Kitty Powers' Matchmaker a českého titulu Machinarium a Hulst si oblíbil Metal Gear Solid V v definitivní edici, Inside nebo Street Fighter V. To tvůrci Final Fantasy XV doporučují Zaklínače 3, Personu 5, Fallout 4 či Resident Evil 7.

Pokud se The Creators rozroste o další lidi z jiných firem a tvůrčích celkům, tak by časem mohla být tato sekce na PlayStation Store minimálně jednou z možnosti v časech, kdy nebudete vědět, jakou hru si koupit. Co myslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama