Známý digitální obchod stáhl z prodeje PC verzi Ghost of Tsushima
Ghost of Tsushima Novinka Známý digitální obchod stáhl z prodeje PC verzi Ghost of Tsushima

Známý digitální obchod stáhl z prodeje PC verzi Ghost of Tsushima

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

29
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Důvodem je požadavek na vytvoření PSN účtu.

Reklama

Uplynulý týden herním světem rezonovala kauza okolo Helldivers 2 a nutnosti vytvořit PSN účet u PC verze. Kritika ze strany hráčů v kombinaci se schvalováním refundů ze strany Steamu měly nakonec za následek zrušení tohoto požadavku. Snahy o implementaci PSN účtu do jednotlivých titulů na PC se ale Sony podle všeho nevzdala. Dokazuje to situace okolo hry Ghost of Tsushima, která na počítače vyjde již 16. května.

Vývojáři hry ze studia Sucker Punch Productions sice před několika dny prozradili, že pro hraní základní hry nebude PSN potřeba, ale jedním dechem dodali, že u multiplayeru se hráči bez PlayStation účtu neobejdou. Zájemci o PC verzi Ghost of Tsushima se proto začali, co to bude znamenat pro uživatele více než 170 zemí, ve kterých PSN oficiálně není k dispozici. V případě Helldivers 2 totiž Steam ve zmíněných zemích titul obratem stáhl z prodeje a stávajícím hráčům vrátil peníze.

Ke stejnému roku nyní v případě hry Ghost of Tsushima přistoupil významný digitální obchod Green Man Gaming. Jeho zástupci jako důvod uvedli právě požadavek na vytvoření PSN účtu pro hraní multiplayeru, který hráči v dotčených zemích formálně nemohou splnit. Green Man Gaming již v dotčených regionech ukončil prodej předobjednávek a začal s vraceném peněz. Je však nutné upozornit na to, že se aktuální situace týká pouze tohoto obchodu. Další prodejci v čele se Steamem alespoň zatím k podobnému kroku nepřistoupili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama