Zpětná kompatibilita pro všechny od listopadu
Novinka Zpětná kompatibilita pro všechny od listopadu

Zpětná kompatibilita pro všechny od listopadu

Michal Burian

Michal Burian

6

Zároveň byla oznámena klávesnice pro Xbox One a nahrávání z televize.

Reklama

Během tiskové konference Microsoft oznámil, že zpětná kompatibilita her z Xboxu 360 bude na konzoli Xbox One k dispozici pro všechny od letošního listopadu.

Dobrou zprávou rovněž je, že všechny tituly, které jste si pořídili zdarma v nabídce Games with Gold, budou podporovat zpětnou kompatibilitu. To znamená, že se nabídka her na Xbox One hodně rozšíří. Týká se to i budoucích her.

Zpětná kompatibilita je v současné době dostupná pouze pro členy Preview programu Xbox One. Podporuje ji spousta velkých vydavatelských společností. V nabídce tak bude při spuštění stovka her a další spousta titulů bude dostupná v roce 2016.

Zároveň s touto zprávou Microsoft představil klávesnici, kterou jednoduše připojíte ke svému Xbox One gamepadu a budete moci rychleji psát. Podobná klávesnice vyšla i pro X360. Zařízení se jmenuje Chat Pad a obsahuje plnohodnotnou QWERTY klávesnici a navíc tlačítka pro ovládání hlasitosti a sluchátek. K tomu ještě zahrnuje tlačítka pro típání screenshotů a Game DVR aplikaci pro nahrávání videí. Klávesnice bude v prodeji od listopadu 2015 za odhadovanou maloobchodní cenu 999 Kč.

Do třetice všeho dobrého a zlého. Na Xbox One nebo Windows 10 budete mít možnost sledovat televizi a nahrávat různé pořady, a to nejen v Americe, ale také u nás. Vše bude navíc zdarma a můžete při tom bez problému hrát na Xbox One hry a poté si pořad přehrát, případně si sednout k počítači a kouknout tam. Bude to možné také na telefonech a tabletech s Windows 10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama