Zrušené Prey 2 mělo v rukávu zajímavé příběhové zvraty
Prey 2 Novinka Zrušené Prey 2 mělo v rukávu zajímavé příběhové zvraty

Zrušené Prey 2 mělo v rukávu zajímavé příběhové zvraty

Martin Cvrček

Martin Cvrček

17

Smrt hlavního hrdiny měla v příběhu hry hrát dost zásadní a překvapivou úlohu.

Reklama

Na začátku května jsme se dočkali Prey od Arkane Studios a Bethesdy. Šlo však o restart série, ne o pokračování původního Prey z roku 2006. Tím měla být hra Prey 2, na níž pracovali tvůrci prvního dílu ze studia Human Head Studios, než vývoj Bethesda jakožto vydavatel zastavila. I když se z nového Prey vyklubala velmi povedená hra, stále se najdou hráči, kteří po Prey 2 teskní, a to navzdory faktu, že mimo dějových souvislostí neměl mít druhý díl s původní hrou takřka nic společného. Ale právě ten děj měl podle všeho rozhodně co nabídnout, a tak tu máme důvod, proč ještě víc zrušení Prey 2 litovat.

Jak informuje britský Eurogamer, tvůrci druhého Prey měli v rukávu velmi zajímavé zvraty. V pozdní fázi příběhu hra odhalí, že pokaždé, když hlavní hrdina Samuels zemřel, jeho vědomí bylo přesunuto do nového, naklonovaného těla. Pokaždé se tak objevil ve svém bytě bez jakékoliv vzpomínky na svůj skon.

V průběhu deseti let svého boje proti hlavním nepřátelům v Prey 2 Samuels zemřel více než stokrát a plný rozsah tohoto faktu měl být odhalen během konečného útoku na síly nepřátel, během něhož měl hlavní hrdina vstoupit do místnosti, kde najde stovky svých klonů, které jsou připomínkou jeho opakovaného selhání.

Ještě zajímavější měl být pozdější vývoj událostí. Samuels se nakonec dostal na Zemi, kde prožil dlouhý a šťastný život, založil rodinu a nakonec v poklidu zemřel obklopen svými milovanými. Následně se ale zase probral ve svém bytě v novém těle.

To zní vážně dost zajímavě a jen to vyvolává otázku, co dalšího mohli tvůrci Prey 2 ještě nabídnout. Odpověď možná opět nabídne britský Eurogamer, který dnes hodlá zveřejnit informace o vývoji Prey 2. Což ale nic nemění na tom, že hra navždy zůstane v propadlišti dějin a její sebezajímavější koncept zůstane nevyužit. Pokud se ho třeba nechytí Arkane Studios při vývoji hypotetického pokračování letošního Prey, ačkoliv bych s tím raději nepočítal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama