První pořádné detaily o Just Cause 3
Just Cause 3 Novinka První pořádné detaily o Just Cause 3

První pořádné detaily o Just Cause 3

Michal Burian

Michal Burian

16

Agent Rico Rodriguez bude mít za úkol svrhnout generála Di Ravello.

Reklama

Včera podvečer bylo oficiálně oznámeno pokračování oblíbené open-world akce Just Cause. Hned vzápětí se dozvídáme první detaily, které předčasně odhalila produktová stránka Steamu, včetně příběhu, otevřeného světa, featur a dalších informací.

Příběh není nijak složitý, Avalanche se soustředí na sandbox

Just Cause 3 se bude odehrávat ve středomořské republice Medici, která trpí pod brutální kontrolou generála Di Ravello. Jde o diktátora s nenasytnou chutí po moci. Hrát budeme opět za agenta Rico Rodrigueze, který má za úkol svrhnout diktátora všemi dostupnými prostředky, ať už se bavíme o zemi, mořském dnu, obloze nebo horách. K dispozici budete mít obrovský arzenál zbraní, vybavení a pochopitelně i vozidla. To vše vám umožní rozpoutat nepředstavitelný chaos ve světě, jenž bude mít přes 400 čtverečních mil (přes 1036 km2).

Republika Medici se nachází na ostrově ve středozemním moři. Vývojáři ji popisují jako ráj s kompletní vertikální svobodou, kdy se můžete vydat kamkoliv a dělat cokoliv se vám zamane. Můžete se jen tak procházet, blbnout s vozidly, skákat s padákem, volně se potápět a spoustu dalších věcí. To vše má umožnit nový engine. Samotná mapa je pak stejně velká jako ta v Just Cause 2.

Při útoku ze vzduchu využijete plachtění a nový Wingsuit, kterého se budou vaši nepřátelé obávat. Pomocí vystřelovacího háku se budete moci zachytit téměř za cokoliv a rychle se přemístit na dané místo. Potěší lepší ovládání vystřelovacího háku i padáku, stejně tak možnost, kdy lanem budete moci svalit obří sochu nebo svázat stráž.

Než se pustíte do plnění misí, budete se muset vyzbrojit širokou škálou zbraní, včetně brokovnice a raketometu. Potom se můžete pustit do ničení vojenských základen, přístavů, věznic, policejních stanic a dalších komunikačních zařízení, abyste omezili moc diktátora a nakonec ho svrhli.

Co se týče vozidel, počítá se s rychlými motorovými čluny, letadly, vrtulníky, turbem poháněnými sportovními auty a dalšími hračkami. Všechny budete moci vylepšovat. Časem se dostanete i k lepším armádním vozidlům.

Kromě příběhové části nebudou v Just Cause 3 chybět ani desítky challenge misí a objevování sběratelských předmětů. S multiplayerem se bohužel nepočítá, na PC ale bude podpora modů.

Další informace pochází z NeoGAF fóra. Tamní komunitě se podařilo získat informace z časopisu Game Informer. Redaktoři prestižního amerického papírového časopisu si mohli několik hodin Just Cause 3 zahrát. Za tu dobu vyzkoušeli spoustu věcí a tvrdí, že Rico v Medici vyrostl. Lze tak očekávat, že se dozvíme nějaké detaily o jeho minulosti/mladí. Samotný příběh není nijak složití, Avalanche se soustředí na sandbox, tedy svobodu.

Zapomeňte na regeneraci zdraví a lékárničky, uzdravíte se ničením. Když jste zraněni, obraz ztrácí barvu, ale nepřátelé jsou jasnější. Nejsou zde ani žádné kotrmelce nebo možnosti skrčení. To je škoda, hráčům to bude možná chybět, i když tvůrci tvrdí, že hráče chtějí donutit, aby byl v pohybu.

První mise spočívá v osvobození malého města. Města mají mnoho propagandistických objektů ke zničení. Naviják s hákem funguje tak, jak se dá očekávat a nyní lze střílet nepřátele i při používání navijáku. To ve druhém díle nešlo, tam jste při přitahování navijákem nemohli nic dělat. Za to byla možnost v určitých místech sebrat lékárničku a nechyběla ani částečná regenerace zdraví.

Novináři kupříkladu viděli ničení policejní stanice. Rico hodil granát na zeď a vytvořil si vlastní vchod. Čím více toho zničíte, tím se zvýší úroveň chaosu (Heat), ale nemusíte vzít nohy na ramena. Pokud eliminujete stráž, která volá o posily, zastaví se další vlny nepřátel a ukončí se růst chaosu (Heat). Osvobozená města vám umožňují snížit chaos.

Vrtulníku se můžete zmocnit bez quick-time eventu. Postačí se za něj zachytit. Druhou možností je připevnit na něj bombu C4 a zdálky se dívat jak vybouchne. V levé části obrazovky pak vždy naleznete seznam ukazující statistiky toho, co jste zničili.

Závěrem dodejme, že pro hraní Just Cause 3 nebudeme muset znát události z předešlých dvou dílů. Navíc studio Avalanche se před nějakým časem rozrostlo o zkušené vývojáře, kteří se podíleli na Far Cry nebo inFamous.

Just Cause 3 vyjde v příštím roce pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Nebude free-to-play a nebude mít mikrotransakce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama