Ve Warner Bros věděli o problémech PC verze nového Batmana už před vydáním
Batman: Arkham Knight Novinka Ve Warner Bros věděli o problémech PC verze nového Batmana už před vydáním

Ve Warner Bros věděli o problémech PC verze nového Batmana už před vydáním

Jan Kalný

Jan Kalný

66

To vydavatele ovšem nezastavilo, aby hru poslal do prodeje. A všichni víme, jak to dopadlo…

Reklama

Batman: Arkham Knight má na PC problémy. Vědí to všichni, většina z nás to zažila a v podstatě jen málokdo je schopný hru rozjet alespoň na těch 30fps, na kterých je uzamčená. Netrvalo dlouho a Warner Bros. kvůli problémům pozastavili prodeje.

Jak to tak ale vypadá, vydavatel si byl problémů plně vědom ještě před vydáním. Přesně jak se dalo čekat. Ve Warner Bros jen doufali, že ty problémy nebudou až tak vážné. Alespoň to tvrdí zdroje, které se nechaly pro Kotaku slyšet, kde si také můžete na toto téma přečíst poměrně rozsáhlý článek.

Něco takového je přinejmenším skandální a na přesdržku. Vydavatel i tvůrci se sice nyní snaží opravit co nejvíce chyb, ale po technické stránce jde rozhodně o jeden z nejhorších portů v posledních letech. Ještě horší je pak vědomí, že PC verze byla stavěná (resp. testovaná) na 720p. Což může být další z řad věcí, ve kterých tkví problém.

PC verze ovšem nebyla jediná, která měla problémy. I ty konzolové na tom nebyly zrovna nejlépe. V podstatě na tom byly strašně a šlo o hlavní důvod, proč byla hra odložená. Rocksteady i QA testeři se tedy plně soustředili na konzolové verze, které se nepodařilo několik měsíců normálně rozchodit. A i když se ve finále podařilo, port na PC zůstává pořád stejným debaklem, kterému se věnovalo Iron Galaxy Studios.

Další ze strašných věcí je i to, že PC verze většinou testují externí společnosti, které mají za cíl hru vyzkoušet na různých sestavách. Vydavatel ale tuhle poměrně rutinní část přeskočil, protože nechtěl, aby se provalila identita jednoho z hlavních záporáků. Arkham Knight je samozřejmě ten, o kterém tu mluvíme.

Osobně nevím, co si o tom všem myslet a můžu jen doufat, že se podaří hru alespoň nějak slušně vyladit. Tak či onak je to ale katastrofa a po diskutabilním portu Arkham Origins (případně i Arkham City, které mělo zprvu také problémy, ačkoli rozhodně v žádném případě v takovém měřítku) a Mortal Kombat X jde o další hřebíček do rakve reputace Warner Bros a důvěry PC hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama