Zrušen crowdfunding pro horor Allison Road
Allison Road Novinka Zrušen crowdfunding pro horor Allison Road

Zrušen crowdfunding pro horor Allison Road

Michal Burian

Michal Burian

8

Příznivci hororu se ale nemusejí obávat, tvůrci našli vydavatele a budou schopni hru realizovat bez peněz hráčů.

Reklama

Když v Konami hodili do koše práci Hidea Kojimy (Metal Gear Solid) a režiséra Guillermo del Tora, tak se fanoušci nechtěli vzdát snu zahrát si skutečně hororový Silent Hills. Vždyť hratelný prototyp nazvaný P.T. dokázal, že by mohlo jít o sakra napínavé a strašidelné dobrodružství. Šance se chopili nezávislí vývojáři z britského studia Lilith, kteří za pomoci komunity chtěli vytvořit Allison Road, kde se P.T. inspirují.

Koncem září tak na Kickstarteru rozjeli crowdfundingovou kampaň. Od hráčů chtěli 250 tisíc liber. Do začátku tohoto týdne se jim podařilo vybrat 145 956 liber od 4 482 podporovatelů. Víc už ale nevyberou. Kampaň byla zrušena. Příznivci hororu se ale nemusejí obávat, tvůrci našli vydavatele a budou schopni hru realizovat bez peněz hráčů. O finanční injekci se postará společnost Team 17, která stojí za úspěšnou sérii Worms. Team 17 podporují třeba Playtonic nebo Mouldy Toof.

Dle oficiálního vyjádření umožní tato spolupráce vývojářům zůstat kreativní a zároveň poskytne potřebné zdroje a zkušenosti.

V Allison Road na hráče čeká hororová atmosféra z pohledu první osoby. Sledovat budeme příběh nejmenovaného protagonisty, který se jednoho krásného podzimního dne probouzí se ztrátou paměti. Na nic si nepamatuje a netuší, proč se nachází v jednom z městských domů na předměstí Manchesteru. V průběhu pěti nocí budete mít za cíl odhalit tajemství domu a utkat se s mysteriózní Lily a dalšími temnými subjekty.

Vývojáři se netají tím, že se inspirovali právě u P.T. Stejně tak využívají prvky z Resident Evil, Silent Hill 2 a Dead Space. Hráčům slibují návrat ke kořenům pravého psychologického hororu. Mezi klíčové prvky řadí stealth a průzkum. Abyste si hru užili ještě více, bude Allison Road podporovat VR, ale k hraní nebude potřeba.

Pokud se nic nezměnilo, tak by Allison Road mělo vyjít v roce 2016. Otázkou je, zda se dostane i na PlayStation 4 a Xbox One verze (jak původně tvůrci chtěli) nebo zůstane jen u PC. Osobně očekávám, že titul nejprve vyjde na PC a pokud bude úspěšný, podívá se i na konzole nové generace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama