Herní průmysl bojuje proti katastrofě v Japonsku
Novinka Herní průmysl bojuje proti katastrofě v Japonsku

Herní průmysl bojuje proti katastrofě v Japonsku

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

14

Japonské herní firmy se rozhodli pomoct Japonsku, které před několika dny zasáhlo nejsilnější zemětřesení za posledních víc jak sto let.

Reklama

Noviny i televizní zprávy od minulého týdne plní šokující obrázky katastrofy, s níž se Japonci musí potýkat, a lhostejno to není ani herním vývojářům.

Nintendo i Namco Bandai věnovali shodně 100 milionů yenů (asi 21 milionů korun) na opravu poničené infrastruktury, přičemž zpátky se nedrží ani společnost Sony.

Její vedení darovalo rovných 300 milionů yenů (cca 63 milionů korun) a 30 tisíc rádií. Pomáhat se ale chystají i tvůrčí studia, jako BlazBlue či Arc System Works, jež mají v plánu vydat herní DLC, jejichž výdělek půjde kompletně na pomoc Japonsku.

Další dárci neustále přibývají, přičemž pomoct můžete i vy. Ať už skrze Červený kříž, nebo organizaci Adra. Váš příspěvek přitom může být klíčový.

Jako by totiž samotné zemětřesení a následná vlna tsunami nestačily, země se potýká rovněž s přehřátými jadernými reaktory hned ve třech elektrárnách, kterým vysadil systém chlazení. Na jihozápadě se pak nejspíš vlivem posunu tektonických desk k životu opět probudila sopka Shinmoedake a seizmologové varují před dalšími silnými otřesy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama