Wii 2 uniká na internet, říká si Project Café
Nintendo Wii Novinka Wii 2 uniká na internet, říká si Project Café

Wii 2 uniká na internet, říká si Project Café

Michal Maliarov

Michal Maliarov

20

Pokud dnes nemáte dost žhavých odhalení a tajných zpráv, nabízíme vám detaily o druhé generaci konzole Nintendo Wii.

Reklama

Francouzský server 01net, na kterém jsme se dlouho před oficiálním oznámením dozvěděli například specifikace handheldu NGP, se chlubí premiérovým odhalením nové konzole Wii 2, která v současné době nese kódové označení Project Café a měla by být oficiálně představena až na výstavě E3.

Pokud máme popsat konzoli jednoduše, měla by mít design velmi podobný novému Xboxu360 Slim, ale „ještě o něco hezčí“, jak tvrdí zdroj. Nás ale podstatně více zajímá hardware uvnitř a vás jistě také. Pak vězte, že by se mělo Wii 2 chlubit trojjádrovým procesorem IBM PowerPC a grafickým čipem z rodiny ATI R700 se shadery ve verzi 4.1 a s 512 MB RAM paměti.

To by samo o sobě velmi ulehčilo vývojářům práci na HD portech z „velkých“ konzolí, Wii 2 by navíc měla být zpětně kompatibilní s konzolemi Wii a GameCube. Pojďme si říci ještě něco o samotném ovladači. Ten by měl mít šestipalcový dotykový displej, přední kamerku, ovládací kříž, dvě spouště, dva klasická tlačítka i další nepopsané vymoženosti.

Datum vydání je prozatím stanoveno na druhou polovinu roku 2012, nás ale na E3 dle všeho čeká velké překvapení týkající se této konzole. Vše samozřejmě berte se špetkou soli, nemáme ale prozatím důvod zdroji nevěřit. Teď ještě nabušený Xbox720 a budeme štěstím bez sebe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama