2,5krát vyšší prodeje Metra: Exodus na Epic Games Store ve srovnání s Last Light
Novinka 2,5krát vyšší prodeje Metra: Exodus na Epic Games Store ve srovnání s Last Light

2,5krát vyšší prodeje Metra: Exodus na Epic Games Store ve srovnání s Last Light

Michal Burian

Michal Burian

35
Platformy Windows PC

Epic Games se pochlubil.

Reklama

Když vydavatelská společnost Deep Silver oznámila dohodu s Epic Games, která na rok svěřila Metro Exodus do rukou obchodu Epic Games Store, hráči nenacházeli slov. Stěžovali si, že k oznámení roční exkluzivity došlo krátce před vydáním hry.

Na internetu jsme četli spoustu stížností a lidi psali, že Metro: Exodus na Epic Games Store nekoupí a počkají si rok na Steam verzi. Jak se ale zdá, nic není tak horké, jak vypadá. Na GDC v San Francisku se Epic pochlubil, že prodeje Metro Exodus jsou 2,5krát vyšší než za stejnou dobu u Metro Last Light. Přesná čísla jsme se bohužel nedozvěděli. Klasika...

S prodejními čísly se zatím nepochlubilo ani vedení Deep Silveru. Z roku 2015 ale víme, že Metro Redux (kompilace Metra 2033 a Last Light) prodala 1,5 milionu kusů.

Nutno podotknout, že tento výsledek mohlo ovlivnit mnoho faktorů. Nesmíme zapomínat, že Last Light vyšlo v roce 2013, kdy digitální distribuce nebyla tak rozšířena a hráči kupovali spíše krabicovky. Plus Exodus mohl přitáhnout více hráčů i z důvodu jména, které je dnes známější, než bylo v roce 2013.

Epic se ještě pochlubil dalšími zajímavostmi. Hry Subnautica a Slime Rancher, které nabízel ve svém obchodě zdarma, si během dvou týdnů stáhlo 4,5 milionu lidí. Epic Games Store má 85 milionu uživatelů, kterých bude pravděpodobně přibývat, když v obchodě budou mít i další hry roční exkluzivitu, konkrétně:

Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls, Heavy Rain, Ancestors: The Humankind Odyssey, Control, The Cycle, Industries of Titan, Kine, Journey To The Savage Planet, Trover Saves the Universe, The Outer Worlds od Obsidian Entertainment, Dangerous Driving a The Sinking City.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama