Activision Blizzard zaměstná testery na full-time
Novinka Activision Blizzard zaměstná testery na full-time

Activision Blizzard zaměstná testery na full-time

Filip Svoboda

Filip Svoboda

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Zvýší se minimální mzda, zatím se to ale netýká Raven Software.

Reklama

Activision Blizzard v dopise zaměstnancům zveřejněném magazínem Polygon oznámil, že členy QA oddělení svých studií, kteří pracují na dočasných pracovních pozicích, zaměstná na full-time. Společně s tím má dojít ke zvýšení minimální mzdy ze současných 17 na 20 dolarů za hodinu a poskytnutí startovních bonusů. Společnost ke kroku přistupuje po rozsáhlé kritice svého přístupu k zaměstnancům a konkrétně testerům.

Pracovníci na pozicích QA testerů byli podle Aliance zaměstnanců ABK (Activision Blizzard King) dlouhodobě podhodnocováni. Na zmiňovaných 17 dolarů za hodinu se měli dostat teprve nedávno, předtím dostávali 13 až 15 dolarů. Aliance si změnu chválí a dodává, že se bude týkat 1100 zaměstnanců.

Úprava pracovního poměru se ale netýká testerů ve studiu Raven Software, kteří se v současné době pokoušejí založit první videoherní odborovou organizaci ve Spojených státech. Podle Activision Blizzardu může za vyčlenění vývojářů z Ravenu právní předpis, který zakazuje nově odměňovat zaměstnance zakládající odbory. Členové vznikající Game Workers Alliance se ohrazují a tvrdí, že si Activision Blizzard našel způsob, jakým je za jejich aktivity potrestat.

Do června 2023 by mělo dojít k uzavření akvizice Activision Blizzardu Microsoftem. Ten si společně se značkami jako Call of Duty, Warcraft, Diablo nebo Crash Bandicoot kupuje taky spoustu kauz a soudních sporů. Ve společnosti mělo docházet k sexuálnímu obtěžování a diskriminaci, obviněním z nečinnosti (i z nevhodného chování) pak čelí CEO Bobby Kotick. Zdá se tedy, že pozice QA testerů je jen špičkou ledovce problémů firmy, za kterou je Microsoft ochotný zaplatit bezmála 70 miliard dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama