Akční RPG The Outer Worlds od Obsidianu nebude tak rozsáhlé, jak byste možná čekali
The Outer Worlds Novinka Akční RPG The Outer Worlds od Obsidianu nebude tak rozsáhlé, jak byste možná čekali

Akční RPG The Outer Worlds od Obsidianu nebude tak rozsáhlé, jak byste možná čekali

Michal Burian

Michal Burian

8
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Nejde o dobrodružství v gigantickém otevřeném světě, ale o příběhové RPG. Aktualizováno o gameplay.

Reklama

Aktualizace: Ráno publikovaný článek jsme museli aktualizovat. Game Informer zveřejnil nové gameplay záběry, v nichž nechybí přestřelky. Ty budou tvořit značkou část této novinky od studia Obsidian. Podívejte se:

Původní zpráva: Kalifornské studio Obsidian Entertainment je známo pro své komplexní RPG titulu, u nichž můžete strávit desítky, desítky až stovky hodin a číst rozsáhlé texty. Nadcházející akční RPG The Outer Worlds se ale bude od Tyranny, Pathfinder nebo Pillars of Eternity lišit. Nejde totiž o tak rozsáhlou hru.

Hráči přitom očekávají stovky hodin herní doby, což by mohl být problém. Požár se rozhodli zažehnat vedoucí vývoje. Dle Tima Caina je The Outer Worlds hybridem mezi first-person střílečkou a RPG titulem, který je zaměřen na příběh, a ne na průzkum rozsáhlého, svobodného světa.

Průměrná herní doba má vycházet na 15 až 40 hodin, v závislosti na vašem hernímu stylu, informuje Game Informer. Pokud vsadíte na kradmý pohyb, budete si počínat obezřetně a nepřátelé likvidovat potichu, případně se je snažit obejít, tak si herní dobu protáhne. Opakem je Rambo styl, kdy pokosíte vše, co vám přijde do cesty. V takovém případě můžete atakovat zmíněných 15 hodin. Jinými slovy je herní doba srovnatelná se Star Wars: Knights of the Old Republic 2.

I přes tuhle informaci by měli být hráči prahnoucí po mnohahodinovém dobrodružství spokojeni. V Obsidianu vsadili na herní zážitek a opětovné hraní. Scénáristé chtějí hráče přesvědčit, aby si The Outer Worlds po dohrání zahráli znovu, učinili jiné volby a zjistili, co se stane.

The Outer Worlds je nové singleplayerové RPG z pohledu první osoby, v němž se probouzíme z hibernace na kolonizační lodi, která se ztratila na cestě na Halcyon, nejvzdálenější lidské kolonii. Dostaneme se do středu konspirací a intrik s cílem Halcyon zničit a dominovat. Prozkoumáme vzdálená místa ve vesmíru a setkáme se s různými frakcemi. Důležité je, že vše budeme řídit my formou nesnadných voleb.

The Outer Worlds očekávejte v letošním roce ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru předobjednáte na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama