Aktualizace: Vývoj české hry Last Holiday opouští jeden z klíčových autorů
Last Holiday Novinka Aktualizace: Vývoj české hry Last Holiday opouští jeden z klíčových autorů

Aktualizace: Vývoj české hry Last Holiday opouští jeden z klíčových autorů

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy Windows PC

Postaral se o příběh i volbu zasazení.

Reklama

Aktualizace:

K situaci se následně vyjádřilo také současné vedení studia Boomer Games: „Zdravíčko, nebudeme chodit kolem horké kaše. Poslední post hovořil pravdu a Tonda odchází ze své pozice v Boomer Games. Ale neřešíme minulost a soustředíme se na budoucnost a chceme začít novou etapu Boomer Games a hry Last Holiday. Pevně věříme, že i po ne úplně vydařeném startu můžeme vytáhnout hru do podoby, která byla od počátku zamýšlena. S tímto se samozřejmě pojí i napravení reputace a důvěry, která byla bohužel pošramocena naší nekomunikací a řešením interních problémů.

Za to a stav hry při launchy se upřímně omlouváme, ale dělali jsme, co jsme mohli a uměli. Momentálně se dáváme dohromady, připravujeme další kroky a poté se vrhneme do práce. Tento proces budeme pravidelně komunikovat jakmile se rozběhne a budeme se snažit o maximální transparentnost. Toť z naší strany prozatím vše. Věříme, že v budoucnu hru dostaneme opět na nohy a že všichni fanoušci, kteří v nás vložili důvěru si nakonec budou moci užít super hru z prostředí venkova. Držte nám palce, my věříme, že se nám restart povede a uděláme pro to maximum!“

Původní zpráva:

České studio Boomer Games vydalo v květnu letošního roku v programu předběžného přístupu na Steamu titul Last Holiday. Navzdory technickým nedostatkům u nás hra vzbudila slušnou pozornost. Hráče zaujalo především zasazení do české vesnice, sázka na humor a přítomnost českého dabingu.

Čerstvé zprávy ale naznačují, že budoucnost projektu je nejistá nebo minimálně stojí na pomyslném rozcestí. Vývoj hry totiž opouští jeden z hlavních autorů Antonín Capoušek, který z pozice producenta, scénáristy a dabingového režiséra stál za samotnou myšlenkou, volbou zasazení a příběhem Last Holiday. Jako důvod odchodu uvedl na facebookové stránce hry neshody s investory o budoucím směřování projektu. Celé jeho vyjádření si můžete přečíst níže.

„Ahoj komunito, jak už všichni víte, release hry se nám úplně nepovedl. Všichni jsme na ní pracovali ze všech sil, ale výsledek nebyl úplně dokonalý. Velice mě to mrzí, protože jsem hře věnoval velkou část mého života. Rád bych na hře dál pracoval, ale vhledem k tomu, že se můj pohled na to, kam se hra má dostat rozchází s názorem investorů, dnešním dnem odcházím ze studia a už se dál na tvorbě hry nebudu podílet. Je mi to líto, protože příběh a dialogy a námět vychází ze mě, z mého mládí, z mé vsi, kde jsem vyrůstal a z klukovin, co jsme s kamarády vyváděli. Je škoda, že ten příběh zůstane neodvyprávěn i v případě, že ho někdo po mě převezme a doodvypráví, protože už to nebude ten můj příběh. Jak to bude dál se studiem a hrou nevím. To záleží na investorech a na tom, co s firmou dál mají v plánu. Zdraví Tonda - bývalý producent, scénarista a dabing režisér z Boomer Games,“ uvádí Antonín Capoušek.
Aktualizace: Vývoj české hry Last Holiday opouští jeden z klíčových autorů
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama