Aktualizováno: Data CD Projektu prodána online
Cyberpunk 2077 Novinka Aktualizováno: Data CD Projektu prodána online

Aktualizováno: Data CD Projektu prodána online

Martin Pritula

Martin Pritula

42
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Zdrojový kód titulu Gwent: The Witcher Card Game již uveřejněn byl.

Reklama

Aktualizace 17:45

Aukce týkající se nákupu ukradených dat k Zaklínači 3: Divoký hon a Cyberpunku 2077 byla uzavřena. Skupina útočníků dle organizace KELA, jež se zabývá monitorováním černého online trhu, oznámila, že skupina hackerů obdržela přijatelnou nabídku mimo internetové fórum, na němž aukce probíhala. Součástí nabídky je údajně dohoda, která zaručí, že již data nebudou distribuována ani nadále prodávána.

Původní zpráva:

Nedávno jsme vás informovali o masivním úniku a vydírání společnosti CD Projekt RED, kdy neznámá skupina hackerů odcizila kompletní zdrojové kódy ke hrám Cyberpunk 2077, Zaklínač 3: Divoký hon a Gwent: The Witcher Card Game. Kromě toho ale získala přístup k nevydané verzi třetího Zaklínače a k dokumentům týkajících se účetnictví, administrativy, právních vztahů, personálního oddělení, vztahů s investory a dalším. Útočníci vyhrožovali uveřejněním odcizených informací v případě, že je CD Projekt nekontaktuje a nedojde ke vzájemné dohodě. Studio však razantně odmítlo s vyděrači vyjednávat a obrátilo se na příslušné právní orgány. Zároveň ale upozornilo, že následky mohou zpomalit jejich práci na současných projektech (což by teoreticky mohlo mít dopad i na očekávaný únorový patch pro C77).

Nyní se již zmíněná data začínají objevovat online – zdrojový kód Gwent: The Witcher Card Game již byl uveřejněn a data k Zaklínači 3: Divoký hon a Cyberpunku 2077 jsou součástí právě probíhající aukce. Vyvolávací cena balíčku začíná na jednom milionu amerických dolarů, přičemž okamžitě je možné je zakoupit za sedm milionů dolarů.

Součástí úniku dle informací CD Projektu nejsou data hráčů, zákazníků, ani bývalých zaměstnanců. I tak ale útočníci vyhrožují, že uveřejněná data způsobí pokles hodnoty společnosti a její reputace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama