Aktualizováno: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl odložen na neurčito?
Novinka Aktualizováno: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl odložen na neurčito?

Aktualizováno: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl odložen na neurčito?

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

27
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S

Xbox vrací peníze za předobjednávku očekávaného ukrajinského titulu.

Reklama

Aktualizace 12. 9.(12:30)

Podle vyjádření mluvčího GSC Game World pro server PC Gamer se hráči nemusí odkladu obávat, hra sice byla odložena ale pouze na rok 2023 s dosud neurčeným datem. Jednat se má o tradiční předobjednávkovou politiku společnosti Microsoft. Na PC můžete S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl předobjednávat i nadále. Na jednu stranu se jedná o uklidňující prohlášení, na druhou bych však minimálně za sebe byl rád, kdyby byl tvůrci naznačen alespoň kvartál, v němž hra dorazí, protože takto se zcela nevytrácí možnost dalšího odložení. V historii nás přeci jen různí vývojáři o opaku přesvědčovali nejednou a jako to dopadlo třeba s Cyberpunk 2077.

Původní zpráva z 12. 9. (9:00)

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl je hrou jejíž vývoj byl zasažen agresí Ruska na Ukrajině. Velká část studia GSC Game World se proto nevěnuje vývoji, ale aktivně bojuje proti nepřátelské armádě na frontě. Vývoj celku byl kvůli snížené kapacitě vývojářského týmu už podruhé odložen. Podle serveru XGP to navíc vypadá tak, že je titul odložen na neurčito. Minimálně Xbox začal dle dostupných informací vracet peníze v plné výši všem, kteří u něj mají předobjednávky. Důvodem k tomuto kroku má být podle společnosti skutečnost, že hra nemá aktuálně jasně definované datum vydání. Stejně tak odstranil možnost si titul na jeho webu zakoupit, o čemž jsem se sám na oficiálních stránkách přesvědčil.

Zpoždění vydání by mohlo být nakonec natolik zásadní, že by se hra mohla opozdit v nejhorším případě až o dva roky, kvůli čemuž by pak stažení z prodeje a vracení peněz zákazníkům dávalo smysl. O případných novinkách zaměřených na S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vás budeme v budoucnu informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama